19 d'abril del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla constituirà una Comissió de Treball al voltant del Pla del Barri Marítim i de la Vila Closa
Així ho ha acordat aquest dilluns l’equip de govern amb representants d’ATECA i de l’Associació de Veïns del Barri Marítim
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, la regidora d'Urbanisme i Via Pública, Marisa Méndez-Vigo, i el segon tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Pere Gomés, s’han reunit aquest dilluns al matí amb el president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA), Lluís Canyellas, i amb el president de l’Associació de Veïns del Barri Marítim, Leo Moreno, així com amb altres representants del teixit empresarial de la vila.
La intenció de la trobada era posar sobre la taula la problemàtica que s’ha generat aquestes darreres setmanes al voltant del projecte de Via Augusta. Una reunió “positiva”, segons el regidor Pere Gomés, de “tarannà constructiu i comunicatiu”, que esdevé “un primer pas per treballar conjuntament, que és com s’hauria d’haver fet des d’un primer moment”. La part que es considera afectada ha demanat modificar el projecte; unes demandes que, segons Gomés, “es podrien acceptar si no el variessin de manera important”.
Ambdues parts han arribat a l’acord de constituir una Comissió de Treball entorn del Pla Especial de Millora de l’Espai Públic del Barri Marítim, així com al voltant del Pla Especial del Sistema Viari de la Vila Closa. Gomés ha afegit que l’Ajuntament també ha pres el compromís d’arranjar els carrers Llevant, Mestral, i Botigues de Mar, més enllà de Via Augusta. També s’ha compromès a revisar la mobilitat i l’aparcament a la zona.
El col·lectiu contrari al projecte de Via Augusta ja s’havia deixat veure en altres ocasions aquests darrers dies. Han organitzat diferents concentracions a la plaça dels Vents i a la plaça del Pou, i aquest diumenge van assistir també a la nova sessió participativa que havia convocat l’Ajuntament per aportar idees i suggeriments sobre el projecte en qüestió.
La regidora de Participació Ciutadana, Montse Castellarnau, ha explicat que la intenció inicial era que la ciutadania exposés tant en la convocatòria de matí com en la de tarda les seves propostes. Aquesta dinàmica, però, únicament es va poder desenvolupar durant el matí. Les principals aportacions dels assistents van ser l’ús d’asfalt porós en la pavimentació del vial, l’aprofitament de la xarxa de pluvials per regar les zones verdes, i la instal·lacions de fanals amb panells solars que s’autoabasteixin energèticament.
Durant la sessió de tarda, segons ha explicat la regidora, no va ser possible seguir aquesta tendència ja que també hi van prendre part un nombre important de persones contràries al projecte que “no venien disposades a treballar, sinó que venien a presentar la seves queixes”. Montse Castellarnau ha explicat que “els van escoltar, van prendre nota de les seves inquietuds, a les quals esperen poder donar resposta”. La principal queixa –segons ha apuntat- va ser “el no rotund a l’obra”. Ha explicat que “prefereixen arreglar voreres i carrers malmesos”, i que “tenen por a l’endeutament i a la pujada d’impostos”. Montse Castellarnau ha assegurat que “ni suposarà una pujada de l’IBI, ni s’aplicarà un impost extra als veïns del Barri Marítim”.
Ara hi ha previstes dues noves sessions participatives pels dies 8 i 29 de maig.
Pere Gomés, regidor de Turisme
Pere Gomés, regidor de Turisme
Montse Castellarnau, regidora de Participació