Notícies
30 de març del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla iniciarà una auditoria sobre l’Empresa Mixta d’Aigües
El consistori ha pres aquesta decisió després que l’empresa renunciés a fer-se càrrec del projecte d’urbanització del carrer Martí d’Ardenya
L’Ajuntament d’Altafulla elaborarà una auditoria sobre l’Empresa Mixta d’Aigües per conèixer la situació financera d’una companyia de la qual disposa d’un 51% de participació. El consistori ha pres aquesta decisió després que l’empresa renunciés a fer-se càrrec del projecte d’urbanització del carrer Martí d’Ardenya, tal com estava previst. La companyia va comunicar que no disposava de capacitat de finançament suficient. Una situació que va obligar a passar el projecte a mans de l’Ajuntament, qui es veia amb el “compromís moral i polític” d’adequar el vial.

Aquest contratemps, però, va haver de modificar el calendari previst, tant pel que fa a l’aprovació del pressupost per al 2015 com a l’inici de les obres. Des d’aquell moment, va ser el consistori qui va iniciar els tràmits administratius pertinents. Ara fa unes setmanes, la Comissió Territorial d’Urbanisme i Cultura de la Generalitat a Tarragona va donar el seu vistiplau al projecte.

La proposta d’arranjament de Martí d’Ardenya va ser la més votada amb un 65% dels vots en la consulta celebrada al municipi, i en la qual el consistori va decidir destinar els 100.000 euros de l’increment de l’IBI decretat pel govern espanyol. La despesa finalment ascendirà als 325.000 euros.

El projecte contempla l’ampliació de voreres, la supressió de l’aparcament al carrer, la canalització soterrada de les aigües pluvials, la connexió dels desguassos de pluvials de cada casa a la xarxa general, i el soterrament de les instal•lacions aèries existents.

El pla contribuirà en la preservació, la conservació, i la millora de la zona, i podria esdevenir el punt de partida de l’execució del Pla Especial de la Vila Closa, que ha d’estar enllestit el proper mes d’abril. El pla plantejarà una reordenació urbanística de tota la zona en què el vianant guanyi espai respecte el trànsit rodat.

El projecte ja disposa de tots els permisos per iniciar-se en els propers mesos. Les eleccions municipals i la imminent arribada de l’estiu, però, faran que no es posin en marxa fins el proper mes de setembre. En cas que així sigui, la previsió és que els treballs estiguin enllestits a finals d’any, o principis del 2016.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla