Notícies
Foto: Neus Gris
28 de gener del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla participa en la 6a sessió de seguiment de l’acord entre l’ACA i Repsol a l’entorn del riu Gaià
La voluntat d’ambdues entitats és continuar endavant amb l’acord i l’alliberament de cabals ecològics i cabals generadors
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol es reuneixen aquest dijous a les 6 de la tarda en el que esdevindrà la 6a sessió participativa i de seguiment de l’acord establert entre ambdues entitats per a l’alliberament del cabal ecològic del riu Gaià.

Una trobada en què també hi seran representats els municipis del tram baix del riu, com són Altafulla, Tarragona, el Catllar, i la Riera; els regants de la zona, i les entitats ecologistes Salvem el Gaià i l’Associació Mediambiental La Sínia. El coordinador d’aquesta darrera entitat, Hèctor Hernàndez, ha explicat que la sessió servirà per “informar els diferents agents del territori de la situació actual del cabal i de l’embassament”.

S’informarà del balanç de l’any hidrològic 2014-2015, en el que s'ha alliberat com a cabal ambiental el 27% de l’aportació d’aigua que va entrar a l’embassament del Catllar des d’octubre de 2014 a setembre de 2015 (uns 1,85 Hm3 d’aigua). En aquest període s’han alliberat cabals ambientals un 58% del temps (213 dies de 367).

S’analitzarà també el resultat de l’alliberament del cabal generador el mes de novembre de 2015 que va permetre que el riu Gaià hagi arribat al mar, i que ha de permetre restaurar la morfologia fluvial del riu Gaià aigües avall de l’embassament.

En principi, la voluntat de l’ACA i de Repsol és continuar endavant amb l’acord i l’alliberament de cabals ecològics i cabals generadors o crescudes controlades quan sigui possible. Es tracta d’una experiència pionera al nostre país en la col·laboració entre l’empresa privada i l’administració pública per a la recuperació d’un tram de riu que havia estat fins ara molt alterat per manca de cabals circulants.
Hèctor Hernàndez, coordinador de La Sínia
Hèctor Hernàndez, coordinador de La Sínia
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla