Notícies
10 de febrer del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla planteja que el carrer Martí d’Ardenya sigui d’ús exclusiu per a vianants
El consistori presentarà aquesta tarda una proposta definitiva, que respon a una demanda dels veïns i dóna compliment al POUM
La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla presentarà aquest dimecres a la tarda davant dels veïns i els restauradors afectats la “proposta definitiva” de circulació del carrer Martí d’Ardenya. La regidora responsable de l’àrea, Marisa Méndez-Vigo, ha avançat als micròfons d’Altafulla Ràdio que aquesta proposta passa perquè el vial sigui exclusivament per a vianants. Una proposta que, segons la regidora, esdevindrà una prova de tres mesos, que ve donada per una demanda dels veïnat, i que suposaria donar compliment al Pla General d’Ordenació Urbanística de la Vila Closa”.

Marisa Méndez-Vigo s’ha reunit durant les tres últimes setmanes amb veïns i restauradors per escoltar i recollir les seves opinions, i tot apunta, segons afirma, que la seva voluntat va en la mateixa línia que la de l’Ajuntament, en la de limitar l’ús del carrer als vianants. No serà, però, fins aquesta tarda en la reunió conjunta quan es corrobori definitivament la proposta.

La regidora reconeix que “tots els canvis són difícils de pair al començament, però la seguretat dels vianants va molt més enllà”. En aquest sentit, ha explicat que amb aquesta mesura “no estan innovant ni presentant res estrany ja que la majoria de pobles costaners dediquen especial atenció a aquesta seguretat dels vianants”. També ha apuntat que “el fet que hi transitin cotxes no demostra que funcioni millor el sector comercial”.

Sigui com sigui, però, la regidora ha recordat que “tard o d’hora el carrer de l’Hostal serà per a vianants des de principi a fi i, per tant, quan arribi aquest moment tampoc no es podrà entrar en cotxe al carrer Martí d’Ardenya”.

Paral·lelament, entre aquest dimecres i el proper divendres, està previst finalitzar els treballs de neteja i poliment del paviment. Un cop enllestides aquestes darreres tasques, es retiraran les tanques del carrer, i es mantindran les que s’ubiquen al principi i al final del vial a l’espera de col·locar-hi el mobiliari, que encara no ha arribat.

En cas que la proposta definitiva d’aquesta tarda sigui l’ús exclusiu per a vianants del carrer Martí d’Ardenya, un cop realitzada la prova pilot de tres mesos, s’avaluarà com queda finalment la circulació en el vial. De moment, els veïns que necessitin accedir a casa seva en cotxe, ho podran fer sense cap problema.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla