Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
28 de febrer del 2024
L’Ajuntament d’Altafulla publica un programa del 8M amb activitats durant tot el mes
La proposta pel Dia Internacional de la Dona ha estat dissenyada amb la complicitat de diverses entitats de la vila
L’Ajuntament d’Altafulla ja ha publicat el programa d’activitats que cada any organitza en el marc del Dia Internacional de la Dona. Un 8M que des de fa unes quantes edicions s’esponja al llarg de tot el mes i no es concentra únicament en una sola jornada. I de fet, amb aquesta premissa es vol garantir la màxima participació per part de tothom al màxim nombre d’activitats i alhora generar més consciència en la causa que persegueix el 8 de març.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha explicat que la proposta que capitaneja l’àrea de Polítiques de Gènere del consistori ha estat dissenyada amb la complicitat de diverses entitats de la vila. Algunes d’aquestes, ha dit, ja són habituals en l’organització d’actes per aquesta commemoració, i d’altres s’hi ha sumat enguany per primer cop. Amb tot, la idea és “que el missatge que es vol transmetre arribi a la societat”, ha afirmat Muntadas.

El programa pròpiament començarà el dimecres 6 de març a les 9:45h davant la porta reixada del Castell, amb una caminada combinada amb poemes i vermut que organitza l’Ateneu de Dones. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia al telèfon 609 549 457 i una aportació de cinc euros. Al cap de dos dies, el divendres 8 de març, en el marc del que s’ha anomenat ‘Dones i esport’, al pavelló municipal s’oferiran sessions gratuïtes de cardioboxing a les 9h i aeròbic a les 19h.

El mateix 8M a la tarda, a les 17h al passeig Lluís Companys hi ha prevista la inauguració d’un mural a càrrec de la il·lustradora Pilarín Bayés. I a continuació tindrà lloc la lectura del manifest del 8M i una performance a càrrec del grup de teatre social + a prop. Més tard, a partir de les 20h al local dels Castellers d’Altafulla es projectarà el documental ‘Castelleres’, i a les 21h els liles oferiran un assaig especial en motiu de la jornada.

Els actes continuaran el dissabte 9 de març a les 11h a les antigues escoles Teresa Manero, amb una activitat a càrrec de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. Està titulat ‘Dones i espai públic: violències i resistències’, i el taller pretén posar en relleu els debats feministes al voltant de les violències masclistes a l’espai públic, que sovint es traslladen a les pantalles a través del cinema, les sèries i les xarxes socials. Durant l’acte es visionaran narratives de resistència i també s’analitzaran representacions d’experiències femenines al carrer, desmuntant mites i tòpics.

Al cap d’una setmana, el dissabte 16 de març a les 19h, emmarcat en la iniciativa ‘Cap butaca buida’ el casal La Violeta acollirà la representació teatral ‘Amb quatre ovaris’, a càrrec de Dona Cançó. El preu de les entrades és de dos euros, i ja es poden adquirir de manera anticipada a la web de l’ajuntament. I finalment, el divendres 22 de març a les 20h el Cineclub Altafulla Link projectarà la pel·lícula ‘El orden divino’, de Petra Biondina Volpe, a La Violeta. L’entrada general tindrà un cost de cinc euros, els socis de l’entitat en pagaran tres i els socis amb abonament i menors de 25 anys, dos.

Paral·lelament, també s’oferiran entrenaments oberts de bàsquet femení els dies 7 i 14 de març de 18h a 19h al pavelló municipal. Una activitat en sintonia amb la ‘Setmana de la Igualtat: dones i esport’ del Consell Comarcal del Tarragonès titulada ‘Sí, sí, sí, bàsquet femení’.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla