Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 de febrer del 2020
L’Ajuntament d’Altafulla reincorpora una de les tres treballadores que asseguraven mantenir la relació laboral amb Tempo
Ha presentat la documentació necessària que certifica la vigència del seu contracte amb l’empresa, i tornarà a oferir el servei de manera subrogada
El sindicat UGT ha denunciat aquest dilluns l'empresa de neteja Tempo pels impagaments de les nòmines als seus treballadors. La companyia s’encarrega de la neteja a les bases de manteniment d'Adif a Barcelona i Girona, i dona servei a diverses administracions locals catalanes, entre elles els ajuntaments d’Altafulla, Salou, la Canonja, i els Pallaresos, i la Diputació de Tarragona.

A principis d’aquest mes de febrer, l’Ajuntament d’Altafulla es va reunir amb els representants sindicals per parlar de la situació de les treballadores afectades al municipi després que el consistori rescindís el contracte amb l’empresa el passat 20 de gener per incompliment del servei. En la trobada, tres treballadores van assegurar continuar mantenint el seu contracte amb vigència, una situació que els permetria tornar a oferir el servei de neteja. A dia d’avui, però, únicament una d’elles ha presentat la documentació necessària que certifica la seva relació laboral amb Tempo. El coalcalde, Jordi Molinera, ha explicat que ja s’han iniciat els tràmits per reincorporar-la, ara fent-se càrrec el consistori de la despesa.

Aquesta, de fet, era una de les possibles solucions que contemplava l’Ajuntament per donar resposta a les treballadores afectades pels impagaments. Per contractar-les de manera subrogada se’ls va demanar no trencar el contracte amb la companyia, però la gran majoria no van fer cas del consell i van perdre qualsevol possibilitat de ser contractades.

Durant el mes de gener, l’Ajuntament ha aprofitat la baixa laboral de dues treballadores municipals per substituir-les amb altres dues de la borsa de treball de l’àrea de neteja. Un cop les titulars han rebut l’alta mèdica, el ha prorrogat el contracte a les dues substitutes, que s’encarregaran de netejar tots aquells equipaments municipals que depenien de Tempo fins al mes de març.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es