Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de març del 2024
L’Ajuntament d’Altafulla substitueix les plantes enfiladisses de l’avinguda Marquès de Tamarit per espècies que consumeixin menys aigua
La majoria d’exemplars, de la Baixada de Rigalt en amunt, s’havien assecat per manca de rec
Catalunya travessa una època marcada de manera contundent per la sequera. Les pluges del cap de setmana passat, si bé han anat molt bé pel terreny, no han permès encara abandonar la situació extrema en què es troba el país. I de fet, caldran molts més episodis de precipitació per tal que el panorama canviï una mica. Una circumstància, aquesta, que fa patir a tothom i, en especial, al sector de l’agricultura, que porta molts mesos sense les quantitats d’aigua que convé als arbres i les plantes.

La secada, però, és general, i més enllà de tocar de ple als pagesos, afecta també a la jardineria i al món de la planta ornamental. I mostra d’això és l’estat que presenten actualment molts parcs i espais públics de tot arreu, que minvats d’humitat han vist com de mica en mica el verd s’anava pansint. Per aquest motiu hi ha moltes administracions que cada cop més aposten per les espècies xeròfiles a l’hora de guarnir els carrers.

En el cas d’Altafulla l’Ajuntament ja porta uns anys apostant per aquest tipus de plantes que poden sobreviure i reproduir-se en un ambient amb relativament poca aigua. I en aquesta línia, darrerament ja s’han fet alguns canvis en jardineres i parterres. El proper serà ben visible per tothom qui arribi o marxi de la vila en sentit Torredembarra. I és que a l’avinguda Marquès de Tamarit, a partir de la Baixada de Rigalt i en amunt, al cantó de muntanya, s’hi col·locaran espècies d’aquesta mena.

Els treballs els farà la Brigada Municipal de cara al mes d’abril, que és l’època més apropiada per a realitzar aquest tipus de tasques. De moment, el que sí que ja han fet els operaris ha estat enretirar l’enfiladissa que ocupava totes les parets d’aquest tram d’avinguda, que s’havien assecat pràcticament en la seva totalitat.

Segons ha pogut saber Altafulla Ràdio, l’espai no disposava de reg fins fa aproximadament un any, i tot i que la vegetació, que tenia sobre deu anys, ja havia crescut força, ha estat impossible salvar-la. La fesomia d’aquestes façanes de color rovell, en la conjuntura actual, és ben diferent de l’aspecte desitjat, però en breu es preveu començar a revertir la situació.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla