04 de setembre del 2017
L’Alberg Casa Gran d’Altafulla apostarà per la cuina de proximitat, de qualitat, de producció ecològica i etiquetada en català
La iniciativa complementarà el programa ‘Una eina al servei de l'escola’, que pretén millorar el coneixement del territori, la història, la cultura i la natura del nostre país
La cuina de proximitat, de qualitat diferenciada, de producció ecològica i etiquetada en català serà la gran aposta dels Albergs de la Generalitat de cara a les properes temporades. El departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han presentat un nou concurs públic per subministrar aquesta línia d’aliments a les cuines dels albergs de la XANASCAT, entre els quals es troba l’Alberg Casa Gran d’Altafulla.
La voluntat de la iniciativa és apropar els actius gastronòmics de casa nostra i divulgar la nostra cuina des de la vessant social i cultural, promovent accions de comunicació als centres i posant en valor els productes i receptes propis de la nostra gastronomia.
Aquesta és, precisament, una de les fites que persegueix el programa d'activitats escolars ‘Una eina al servei de l'escola’, que ja ofereix l’Alberg Casa Gran. Un instrument didàctic, tant per als professionals de l'ensenyament com per als diferents actors del món educatiu, que, més enllà de reforçar les matèries del currículum escolar, pretén millorar el coneixement del territori, la història, la cultura i la natura del nostre país. N’ha donat més detalls Ester Alonso, directora del centre.
Paral•lelament, l’Alberg Casa Gran d’Altafulla també ofereix el programa ‘Descobrir Catalunya’, en aquest cas per a escoles i col•lectius de fora del territori. Els participants poden combinar la seva l’estada amb diferents activitats, tant culturals com turístiques o de lleure.
Al llarg de l’estiu, prop de 2.000 persones han visitat l’Alberg Casa Gran d’Altafulla. Un registre que es tradueix en aproximadament 6.000 pernoctacions, i que suposa un increment del 15% d’ocupació respecte la temporada anterior.
Ester Alonso, directora de l'Alberg Casa Gran