Notícies
26 de novembre del 2015
L’alcalde d’Altafulla anima la ciutadania a participar el diumenge 29 de novembre en els talls a la N-340 al seu pas per l’Arboç
Fèlix Alonso ha convocat vilatans i vilatanes a les 11h a la Piscina Municipal per desplaçar-s’hi de forma conjunta
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha fet una crida a la ciutadania perquè en la convocatòria del proper diumenge 29 de novembre a l’Arboç hi hagi una representació considerable de la població altafullenca. Ara fa unes setmanes, els alcaldes del ‘Pacte de Berà’ van decidir tirar endavant la proposta de Fèlix Alonso de tallar la carretera N-340 davant la manca de respostes per part del govern de l’Estat a les seves demandes. Uns requeriments que busquen, des del primer moment, posar fi als problemes de sinistralitat i a l’excés de circulació en el vial.

La convocatòria està prevista a les 12 del migdia. Abans, però, Alonso ha animat a la ciutadania a reunir-se a les 11 del matí a l’aparcament de la Piscina Municipal per tal de desplaçar-s’hi de forma conjunta.

L’11 de desembre a la tarda els vuit alcaldes de les Terres de l’Ebre també afectats pels problemes a la N-340 tallaran simultàniament la carretera al seu municipi. Ho faran amb el suport del moviment veïnal que porta nou setmanes tallant el vial, liderat per la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta, i el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa. També s’uniran a la protesta, amb alguna acció encara per concretar, els transportistes de la Federació Empresarial d’Auto Transport (FEAT) a Tarragona.

Tot i les mocions aprovades i les reunions amb les administracions, els alcaldes s’han cansat i redueixen les seves peticions a una: la gratuïtat immediata de l’AP-7. Amb aquesta decisió s’alineen amb el moviment veïnal i aparquen la resta de propostes.

Una manifestació a la qual a Fèlix Alonso li agradaria sumar-se. De fet, la seva voluntat és anar de la mà dels veïns de l’Ebre, de tal manera que “tinguin més força per pressionar el Ministeri de Foment i aconsegueixin una millor negociació”. Tot i que es tracta d’una decisió que s’ha de consensuar entre els diferents alcaldes que conformen el ‘Pacte de Berà’, el batlle altafullenc s’ha mostrat convençut que “buscaran la fórmula per coincidir”. Reconeix que “les solucions en ambdós trams afectats han de ser diferents, però que la problemàtica és la mateixa”.

En la convocatòria del proper diumenge, els alcaldes han triat l’Arboç per ser el primer dels municipis afectats en el tram que va de Vilafranca del Penedès a Torredembarra, i per tenir el greuge afegit que la N-340 encara el travessa.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla