Notícies
Foto: URV
01 de juliol del 2021
L’altafullenc Gerard Pujadas és un dels protagonistes del vídeo on la URV explica la recerca que s’està fent sobre la Covid-19
La peça gira entorn de l’estudi dels compostos que podrien inhibir les propietats del SARS-COV2 i aturar el procés d’infecció
L’altafullenc i doctor en Química Gerard Pujadas és un dels científics que apareixen en el vídeo que ha publicat la Universitat Rovira i Virgili per explicar la recerca que s’està fent sobre la Covid-19. La peça mostra el treball que s’està fent des de diferents departaments, des d’informàtica, medicina a antropologia, per abordar la pandèmia des de totes les seves vessants, des de la salut al seu impacte econòmic i social.

Com Pujadas ha explicat a Altafulla Ràdio, més concretament el vídeo gira entorn dels compostos que van trobar i que podrien inhibir les propietats principals del SARS-COV 2 i aturar el procés d’infecció.

L’altafullenc creu que l’estudi que estan fent tindrà recorregut i es podrà materialitzar en el futur perquè els resultats preliminars de l’estudi que s’ha fet a la Xina han estat satisfactoris. El següent pas, és “millorar les tècniques predictives per tornar a revisar si dins dels compostos que vam descartar hi ha que siguin actius”.

Juntament amb Pujadas, en el vídeo també apareixen altres científics com Ciara O’Sullivan o Àlex Arenas, aquest darrer molt conegut pel model matemàtic que ha creat per ajudar a predir la propagació del virus.

Entre els projectes que s’hi expliquen hi ha el desenvolupament de noves eines terapèutiques, de nous testos més sensibles i barats, i l’estudi de com la pandèmia ha afectat els cuidadors de persones grans i dependents.

Amb aquest vídeo, es tanca la sèrie #URVGoals, que durant els darrers dos anys ha abordat els projectes de la universitat per donar resposta als objectius de desenvolupament sostenible marcat per les Nacions Unides.
Gerard Pujadas, doctor en Química
Gerard Pujadas, doctor en Química
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla