02 de novembre del 2017
L’arròs de Sara Nicolás, el millor de tota Espanya
La jove cuinera del restaurant Voramar d’Altafulla s’ha imposat a altres cinc finalistes d’Andalusia, Castella-La Manxa, Castella-Lleó, Canàries i la Comunitat Valenciana
L’arròs cremós amb bolet 'shiitake' i presa ibèrica amb maionesa de foie de Sara Nicolás ha estat escollit el Millor Arròs d'Espanya. Amb només 25 anys, la jove cuinera del restaurant Voramar d’Altafulla s’ha imposat a altres cinc finalistes d’Andalusia, Castella-La Manxa, Castella-Lleó, Canàries i la Comunitat Valenciana.
El certamen, impulsat per Unilever Food Solutions, un dels principals proveïdors de l’establiment altafullenc, es va posar en marxa el passat mes de febrer, i no ha estat fins aquest dimarts a Madrid quan s’ha donat a conèixer la guanyadora. Una jornada en què els finalistes han hagut de presentar la recepta davant del jurat, qui n’ha valorat la textura, el nivell de cocció, la presentació i l'originalitat de les receptes. Sara Nicolás s’ha mostrat molt satisfeta pel premi als micròfons d’Altafulla Ràdio.
Per Sara Nicolás, el secret està en la qualitat dels productes. Ha assegurat que el més important és l’arròs, en el seu cas del Delta de l’Ebre, així com una presa ibèrica “excel·lent”, i un 'shiitake’ “fresc”. La cocció, les ganes, o l’afecte són altres dels aspectes que ha destacat la jove cuinera.
Un cop assolida la seva fita, Sara Nicolás ha de buscar nous reptes. De moment, “seguir treballant al Voramar, i promocionant i innovant la seva carta”.
El certamen compta també amb la col·laboració de la Federació Espanyola d’Hosteleria (FEHR) i de la Federació de Cuiners i Rebosters d’Espanya.
Sara Nicolás, cuinera del restaurant Voramar d'Altafulla
Sara Nicolás, cuinera del restaurant Voramar d'Altafulla
Sara Nicolás, cuinera del restaurant Voramar d'Altafulla