01 de setembre del 2022
L'Associació Infància Robada del Vendrell es presenta al Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà
L'entitat treballa per visibilitzar i conscienciar la societat sobre el tràfic de persones, i dona suport a famílies vulnerables
El Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà ha acollit aquest dimecres 31 d’agost la presentació de l’Associació Infància Robada del Vendrell de la mà de les germanes Maria Olga Olano i Marcela Alejandra Macagno. La primera és presidenta de l’associació i dinamitzadora del Centre d’acollida Maria i Josep, i la segona és secretària i encarregada del voluntariat.
L’entitat està vinculada a les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes, i l’associació es va crear a finals de 2020 per donar continuïtat a l’obra que realitzen des de fa més de 30 anys a l’Argentina i la resta del món. L’objectiu que té és donar visibilitat i conscienciar a la societat sobre el tràfic de persones i els drets humans. Amb tot, la missió que tenen és l’acollida i l’acompanyament de persones que han estat víctimes o que han sobreviscut a aquestes circumstàncies: vulneració dels drets, procés de desaparició de les persones i les famílies, entre d’altres.
L'associació gestiona el Centre d'acollida Maria i Josep, situat a la plaça Pep Jai del Vendrell, que es va inaugurar el 2021. En aquest espai es realitzen projectes i activitats diverses de suport a persones i famílies vulnerables: projecte de cangurs, reforç escolar, trobades juvenils, tallers de motivació, trobada de pares i mares o el projecte laboral per a persones vulnerables, entre d’altres.
El personal del centre treballa directament i voluntàriament amb professionals com metges, psicòlegs, assistents socials, advocats, així com persones amb molta experiència amb víctimes del tràfic de persones.
Després de dos anys en actiu, l'Associació Infància Robada es troba desbordada pel volum de feina i per la demanda del servei que dona. Amb la pandèmia, la problemàtica que pateixen aquestes persones ha quedat encara més invisibilitzada. Per aquest motiu, l'entitat vendrellenca demana la col·laboració ciutadana i fa una crida a fer donacions, bé siguin econòmiques, cedint temps a través del voluntariat, participant en activitats o conscienciant i fent difusió de la problemàtica.