Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia
27 de febrer del 2024
L’Associació Mediambiental La Sínia denuncia el robatori de caixes niu a Altafulla
L’entitat conservacionista ho ha detectat durant les comprovacions periòdiques que fa d’aquests elements amb els alumnes del PTT
L’Associació Mediambiental La Sínia és una de les entitats que col·labora estretament amb el Pla de Transició al Treball especialitzat en Auxiliar de Vivers i Jardins que s’imparteix a Altafulla, i com a tal, s’encarrega de dinamitzar activitats amb els alumnes matriculats al curs. Una d’aquestes és la comprovació de les caixes niu que hi ha instal·lades a diversos punts del terme municipal, tant a espais verds a l’entorn del nucli urbà del poble, com també a zones més allunyades, com per exemple la desembocadura del riu Gaià.

La darrera de les revisions que s’ha dut a terme en aquests dispositius ha estat precisament tot just ara fa uns dies. Concretament divendres de la setmana passada, i des de l’entitat conservacionista han explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio que principalment han detectat nius de pardal i mallerenga. En tot cas, el coordinador de l’Associació, Hèctor Hernández, assegura que justament aquestes espècies no els han sorprès, sinó que ha lamentat el robatori que han patit d’aquestes casetes de fusta des que les van instal·lar.

Malauradament, Hernández ha explicat que no és la primera vegada que l’Associació Mediambiental La Sínia pateix furts d’aquestes característiques. De fet, ha dit que de tant en tant ja havia desaparegut alguna caixa niu que havien penjat als arbres. Alhora, el coordinador de l’entitat ha fet pedagogia dels beneficis que poden suposar aquestes petites instal·lacions per a la fauna del territori, ja que facilita, per exemple, que els ocells facin nius en zones on troben aliment, com pot ser la processionària dels pins, que a la vegada és un maldecap per a les persones.

Després d’aquesta darrera activitat amb els alumnes del Pla de Transició al Treball especialitzat en Auxiliar de Vivers i Jardins que s’imparteix a Altafulla, l’Associació Mediambiental La Sínia continua impartint ara més dinàmiques encarades a formar mà d’obra especialitzada en el sector.
Hèctor Hernández, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Hèctor Hernández, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla