Notícies
Foto: Arxiu
28 de març del 2024
L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra
El tribunal aplica l'atenuant de dilacions indegudes i la condemna passa de dos anys de presó a quatre mesos i mig
La secció 4a de l'Audiència de Tarragona ha rebaixat la condemna a l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, pel cas de les guinguetes. El jutjat ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació presentat per Masagué a la sentència del 2020 redactada pel jutjat penal número 2 de Tarragona.

D’aquesta manera, li rebaixa la pena pel delicte de frau a l'administració de dos anys de presó i vuit d'inhabilitació a quatre mesos i mig de presó i tres d'inhabilitació; i pel delicte continuat de prevaricació de nou anys d'inhabilitació a dos anys i mig.

Els magistrats han aplicat com a atenuant les dilacions indegudes. En la sentència també es rebaixen les penes als altres dos condemnats, l'exregidor de Platges, Pere Font, i a Gerard Montserrat, militant de CDC.

Els fets s’emmarquen en la peça separada número 4 de l’anomenat cas Torredembarra. El jutjat penal va considerar provat que Masagué i Font van adjudicar “a dit” les guinguetes de la platja a Montserrat. Segons la sentència, tots tres es van posar d’acord per fer una adjudicació directa “sota la simulació” d’un procediment negociat sense publicitat, amb “la intencionalitat de beneficiar el company de partit per pur clientelisme polític”.
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla