Notícies
Foto: Rodalies Catalunya
15 de maig del 2024
L’Estat assegura que reparar l’avaria provocada pel robatori de coure d’aquest diumenge costarà 15 MEUR
El Govern català assegura que el caos a Rodalies prové de la desinversió i que en aquest cas tampoc hi havia els tallafocs adequats
El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Oscar Puente, ha assegurat que reparar l’avaria provocada pel robatori de coure de diumenge a Montcada Bifurcació costarà 15 MEUR. A més, es tardaran dos mesos a poder restablir la normalitat del servei a les línies de tren afectades.
Aquest dimarts, Puente ha denunciat formalment els fets al jutjat per "aclarir qui hi ha al darrere". El ministre apunta que es podria tractar d’un sabotatge, tot i que els Mossos ho han descartat.

Puente ha subratllat que en els últims cinc anys hi ha hagut més d’11 mil incidències no atribuïbles a Renfe o Adif a la xarxa ferroviària espanyola, més de la meitat de les quals a Catalunya.

El Govern català ha respost afirmant que el caos de Rodalies prové de la desinversió. La portaveu Patrícia Plaja ha manifestat, que amb un correcte manteniment de les instal·lacions les conseqüències del robatori no tindrien aquesta magnitud.
Igualment, ha dit que els experts de la Generalitat han determinat que, “com ja va passar en el cas de Gavà”, aquesta vegada tampoc hi havien els elements adequats de tallafocs.

Això hauria propiciat que el robatori de coure a Montcada Bifurcació provoqués una sobrecàrrega i derivés en incendis i danys en alguns dels centres neuràlgics de Rodalies.
Oscar Puente, ministre de Transports i Mobilitat Sostenible
Oscar Puente, ministre de Transports i Mobilitat Sostenible
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla