Notícies
Foto: Exposició Itinerant de Gegants del Baix Gaià
18 de juny del 2021
L’exposició itinerant de gegants del Baix Gaià arriba a Altafulla
La mostra pretén ser un espai de retrobament d’aquests elements festius amb el seu públic després de més d’un any sense poder sortir al carrer per la pandèmia
El vestíbul de la casa consistorial d’Altafulla acull, des d’aquest dissabte una mostra de gegants dels pobles del Baix Gaià que tenen colla gegantera.

D’aquesta manera aquests elements festius recuperen, encara que de manera estàtica, certa presència pública després de més d’un any sense poder sortir al carrer a causa de la pandèmia. Així mateix es recupera d’alguna manera el contacte entre els gegants i el seu públic més fidel, com són els nens i entre les mateixes colles, que poc o gens han interactuat en els últims temps. La mostra itinerant prioritza aquells membres dels gegants que s’han incorporat de nou, com és el cas per exemple de la Marina i l’Anton, de Torredembarra.

El Ball de Gegants de Torredembarra és una de les colles que participen a l’exposició, que es va iniciar al Centre Cultural del Catllar la setmana passada. L’entitat catllarenca participa en la mostra amb el Dalmau de Queralt i l’Elionor de Pallars. Els Manotes de la Riera de Gaià també entren en aquesta roda junt amb el Gegant Bertran i els Geganters i Capgrossos de Creixell hi prenen part amb Gilmundo i Minerva. Finalment, Les Monges Associació Cultural de Roda de Berà exposen als seus Rigoletto i Traviatta.

Totes aquestes entitats, al seu torn seran amfitriones d’aquesta mostra itinerant, com ja ho ha estat el Catllar i com ho és aquest cap de setmana Altafulla, amb el Bruixot, la Xoixeta, el Tro i la Rauxa dels Geganters d’Altafulla.

Les pròximes dates per veure els gegants exposats són el 10 i 11 de juliol al Molí, de la Riera de Gaià; el 14 i 15 de juliol al Castell de Torredembarra, el 28 i 29 d’agost a Roda de Berà i l’11 i 12 de setembre al Casal Municipal de Creixell.

Per cert, que en cadascuna de les mostres itinerants, d’accés gratuït, es comptarà amb una guardiola per a qui vulgui fer una aportació que anirà destinada als fons de la Marató de TV3.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla