Foto: Institut d'Altafulla
04 de juny del 2018
L’Institut Altafulla s’endú tres guardons en la 1a edició del Programa InJUè Smart Challenge
Quinze alumnes del centre altafullenc són reconeguts en aquest programa d’innovació
La 1a edició del programa InJUè Smart Challenge va posar punt i final dijous passat al Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili amb el lliurament de premis a una desena d'equips d'estudiants de 3er i 4art d'ESO de deu centres del territori.
Quinze alumnes de 4art d’ESO de l’Institut d’Altafulla van endur-se un guardó en tres categories diferents. El reconeixement al millor projecte “Talent Smart Challenge” en la categoria innovació social el va guanyar l’equip d’estudiants altafullencs format per Xavi Moreno, Martina Egea, Cèlia Vidal, Nuria Sáez i Renata Prado. El grup d’alumnes integrat per Viktor Van Hout, Alejandro Pérez, Arnau Wolf, Gerard Ribé i Èric Pocurull van fer-se amb el reconeixement al millor projecte “Talent Smart Challenge” en la categoria emprenedoria. Finalment, el millor projecte del guardó en la categoria “healthy” va recaure també en un equip de l’Institut d’Altafulla, format pels estudiants Sara de Rivas, Aitziber Rofes, Maria Carretero, Júlia Creu i Leyre Espelza.
Thaïs Simó, coordinadora pedagògica de l’Institut d’Altafulla, ha destacat el que suposa aquest guardó pels estudiants altafullencs i la importància de la innovació en la formació.
El programa d’innovació InJUÈ SMART Challange neix amb l’objectiu de despertar l’esperit innovador dels estudiants de 3r i 4t curs de l’ESO. Pretén despertar l'emprenedoria i el treball en equip dels joves per solucionar problemes que els afecten al seu dia a dia. Des del Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, promotora del projecte, es destaca la importància de fer partícips als més joves de les noves formes d’aplicació tecnològica i el component territorial de la iniciativa.
InJuè Smart Challenge és un projecte pedagògic, que ha apostat per la reflexió i la interacció entre els joves.
Durant la seva primera edició, el programa ha acollit més de 600 alumnes que sumen a aquesta nova experiència educativa impulsada per l’empresa d’educació Petits Enginyers, especialitzada en activitats de ciència i tecnologia; la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la Universitat Rovira i Virgili i la cooperativa Combinats, especialistes en propostes culturals, socials i d’oci.
El programa també compta amb el suport del grup d’Entitats Catalanes d’Acció Social ECAS i Tarragona Smart Mediterranian City.
Thaïs Simó, coordinadora pedagògica de l’Institut d’Altafulla