Notícies
Foto: Institut d'Altafulla
14 de maig del 2024
L’Institut d’Altafulla acull una jornada de donació de sang, aquest dijous
L’organitzen els alumnes de Servei Comunitari de 4t d’ESO amb el suport del Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Joan XXIII
Aquest dijous al matí, de 10h a 14h qui ho desitgi pot contribuir a una causa solidària molt valuosa dedicant només uns minuts de la seva vida a fer-la. Es tracta d’una donació de sang que, a més, no suposa cap esforç, més enllà de desplaçar-se al lloc on la practiquen i estirar-se en una llitera. La sala de donacions estarà ubicada a l’Institut d’Altafulla i els qui gestionaran la jornada seran els mateixos alumnes.

Alumnes de 4t d’ESO que participen en el projecte de Servei Comunitari en l’àmbit de la salut. La professora que n’és responsable, Begoña Gairín, explica que amb aquesta acció, i de fet, amb el voluntariat en general, pretenen que l’alumnat prengui consciència de la seva pertinença a la comunitat i que s’impliquin en el seu entorn.

Gairín, junt amb alumnes de 4t d’ESO han participat en el programa L’Hora Local d’Altafulla Ràdio, on han explicat el projecte de voluntariat que tiren endavant en el marc de la seva formació al centre i han destacat la possibilitat que els brinda el fet de ser voluntaris per conèixer altres realitats del seu poble i implicar-s’hi. Fins i tot, alguna de les alumnes que realitzen aquest servei comunitari, afirmen que el van triar, precisament perquè en un futur es volen dedicar professionalment a l’àmbit de la salut.

Més enllà de la jornada de donació d’aquest dijous, una de les alumnes explica que prèviament ja han estat treballant a classe diferents qüestions relacionades amb la donació de sang, amb una xerrada a càrrec de responsables del Banc de Sang de l’Hospital Joan XXIII, informant-se sobre la utilitat de les donacions i fent difusió de la jornada.

Durant tot el matí de dijous seran integrants del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, del Joan XXIII, les que faran les extraccions i vetllaran pel desenvolupament de la jornada si bé seran els alumnes els que rebin els donants, els informin i els passin un qüestionari previ per certificar que efectivament poden donar sang. Cal tenir en compte que per donar, a trets generals, que s’ha d’estar sa, ser major d’edat, no estar embarassada i pesar més de 50 kilos.
Begoña Gairín, professora responsable del projecte Servei Comunitari
Alumna participant del projecte
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla