Foto: Institut d'Altafulla
21 de novembre del 2017
L’Institut d’Altafulla participa en la segona edició del projecte EduHack
Es tracta d’una iniciativa impulsada per mSchools, el programa educatiu que pretén introduir la tecnologia mòbil a les aules i fomentar les competències digitals entre els alumnes
Més d’un centenar de docents, experts de la indústria tecnològica i centres d’investigació s’han reunit aquest cap de setmana a Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona en la segona edició de la jornada EduHack.
Es tracta d’una iniciativa impulsada per mSchools, el programa educatiu que ofereix el Mobile World Capital Barcelona als centres educatius d’arreu del territori per tal d’introduir la tecnologia mòbil a les aules i fomentar les competències digitals entre els alumnes.
L’Institut d’Altafulla forma part del projecte. La professora de tecnologia del centre, Júlia Llurba, ja va participar en la primera edició de la iniciativa, i enguany hi ha pres part com a facilitadora. L’han acompanyat els professors Taís Simó, Sílvia Lorente, Pep Sanz, Noemí García, Julia Ramos, i Núria Lorente. Tots ells de diferents especialitats, com ara coordinació pedagògica, català, castellà, francès, i biologia.
Els participants han seguit la metodologia del Design Thinking, un procés creatiu de resolució de problemes que busca generar un impacte positiu en les persones a través de la col·laboració, l’optimisme i la creativitat. Observar la realitat, descriure el problema com una oportunitat, estudiar totes les opcions possibles, i transformar aquestes idees en propostes pràctiques, són alguns dels passos que han hagut de seguir mestres i experts en la matèria.
Segons ha explicat Júlia Llurba, l’objectiu de tot plegat és implementar la proposta didàctica final a les aules amb la implicació dels alumnes.
Aquesta primera sessió presencial ha servit perquè cada equip plantegés el seu repte, així com unes primeres possibles solucions, que esdevindran el punt de partida per a la creació del prototip.
Al llarg de tot el curs, els diferents equips treballaran en la seva proposta concreta a través d’una plataforma online. Els terminis previstos són els següents: des d’aquest novembre fins el maig del 2018, disseny de propostes; juny del 2018, presentació d’aquestes propostes; setembre del 2018, inici de les proves pilot; i juny del 2019, presentació dels pilotatges.
Júlia Llurba, professora de tecnologia
Júlia Llurba, professora de tecnologia
Júlia Llurba, professora de tecnologia