Notícies
Foto: IRTA
26 de setembre del 2023
L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària treballa per registrar una nova varietat d'ametlla més productiva i resilient al canvi climàtic
L’estudi es fa des de la finca experimental a Constantí, i els experts han aconseguit retardar la floració fins a dos mesos per evitar les gelades tardanes
L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària, l’IRTA, treballa per registrar una nova varietat d'ametlla més productiva i resilient al canvi climàtic. Batejada com a 'Divina', s'ha obtingut a partir de la millora genètica clàssica d'anteriors varietats que actualment ja són presents al mercat. 

L’estudi es fa des de la finca experimental que l’IRTA té a Constantí. Allí es planten les varietats seleccionades per les seves propietats genètiques i es fa seguiment del seu rendiment i qualitat. És el cas de la selecció 'Divina', amb què els investigadors han aconseguit retardar la floració fins a dos mesos, a principis d'abril, que permetria evitar gelades tardanes. Un dels responsables, Ignasi Batlle, destaca que aquesta varietat també és més resistent a la falta d’aigua. 

En aquests moments, el projecte es troba en la seva darrera fase, la de registre, que podria allargar-se tres anys. Segons l'IRTA, caldrà esperar entre set i vuit anys perquè pugui ser comercialitzada i utilitzada pels pagesos de la zona.
Social
Et recomanem
1a Marxa/Trail Altafulla - Costa Tarraco
24 de novembre de 2024
+ info i inscripcions a: atletes.wixsite.com/altafullacostarraco
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla