Notícies
Foto: IRTA
26 de setembre del 2023
L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària treballa per registrar una nova varietat d'ametlla més productiva i resilient al canvi climàtic
L’estudi es fa des de la finca experimental a Constantí, i els experts han aconseguit retardar la floració fins a dos mesos per evitar les gelades tardanes
L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària, l’IRTA, treballa per registrar una nova varietat d'ametlla més productiva i resilient al canvi climàtic. Batejada com a 'Divina', s'ha obtingut a partir de la millora genètica clàssica d'anteriors varietats que actualment ja són presents al mercat. 

L’estudi es fa des de la finca experimental que l’IRTA té a Constantí. Allí es planten les varietats seleccionades per les seves propietats genètiques i es fa seguiment del seu rendiment i qualitat. És el cas de la selecció 'Divina', amb què els investigadors han aconseguit retardar la floració fins a dos mesos, a principis d'abril, que permetria evitar gelades tardanes. Un dels responsables, Ignasi Batlle, destaca que aquesta varietat també és més resistent a la falta d’aigua. 

En aquests moments, el projecte es troba en la seva darrera fase, la de registre, que podria allargar-se tres anys. Segons l'IRTA, caldrà esperar entre set i vuit anys perquè pugui ser comercialitzada i utilitzada pels pagesos de la zona.
Social
Et recomanem
Presentació del projecte de comunitat energètica a Altafulla
18 de juny a les 19h a la sala de plens de l'ajuntament
Sessió a càrrec de Xavi Massa, de Km0 Energy
Presentació del llibre ‘10 retalls del Baix Gaià’, de Jordi Suñé
20 de juny a les 19:30h a la sala Teresa Manero
Organitza: Centre d'Estudis d'Altafulla
Casal Cultural La Violeta
Temporada de primavera: del 13 d'abril al 27 de juny
Programació i entrades a: www.casalvioleta.cat
Agenda d'activitats d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla