Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
21 de maig del 2020
L’ús de mascaretes és obligatori a partir d’aquest dijous
Des de l’Ajuntament d’Altafulla asseguren que la Policia Local vetllarà perquè es compleixi la norma i repartirà mascaretes en cas que algú les necessiti
Dos mesos després de l’esclat de la crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus, l’ús de mascaretes ha passat de ser una mesura opcional a una mesura obligatòria. El govern de l’Estat finalment ha acceptat la petició que li havien traslladat diferents administracions i territoris, com Catalunya, i aquest dijous 21 de maig la proposta ha entrat en vigor. Segons el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), l’ús de mascaretes serà obligatori en espais públics per a persones majors de 6 anys, i en espais lliures o tancats sempre que no sigui possible respectar els dos metres de distància que estableixen les autoritats sanitàries.

Les mascaretes han de ser preferentment higièniques o quirúrgiques, i que cobreixin el nas i la boca. Tot i que no és obligatori, es recomana que els menors d’entre 3 i 5 anys també en portin. En declaracions a Altafulla Ràdio, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ja va advertir que si la proposta tirava endavant, la Policia Local vetllaria perquè es compleixi l’ordre i també podria facilitar mascaretes en cas que algú les necessiti.

La mesura també comporta algunes excepcions. La mascareta no és obligatòria per a persones amb dificultats respiratòries i per a persones amb contraindicacions per motius de salut com les que es troben en situació de discapacitat o dependència, o les que poden presentar alteracions de conducta. Tampoc per aquelles que desenvolupin activitats que per la seva naturalesa siguin incompatibles amb el seu ús, com les que practiquen esport, o causes de força major o necessitat.
L’ús obligatori d’aquests materials de protecció que resulta cabdal en el context actual, arriba dues setmanes després que el govern central decretés que totes les persones que utilitzen el transport públic havien de portar mascaretes obligatòriament. A Altafulla, la Policia Local va repartir-ne en les parades d’autobús i l’estació de tren.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es