19 de març del 2018
La 37a Festa de l’Olla d’Altafulla serveix prop de 200 racions al parc del Comunidor
La festivitat s’ha celebrat en una jornada rodona que s’ha completat amb una bicicletada urbana i una plantada de pins pinyoners a la zona dels Munts
Jornada rodona la que s’ha viscut aquest diumenge a Altafulla. Pels volts de les 10 del matí, una trentena de persones han agafat la bicicleta i han sortit de les Eres, acompanyades de la Policia Local, per completar un circuit urbà amb parada al passeig de Botigues de Mar que ha culminat als Munts. L’expedició ha estat encapçalada per diferents membres de la secció infantil de la Penya Ciclista d’Altafulla, que un any més s’ha sumat a la celebració, de la mà de l’Ajuntament i de l’Associació Mediambiental La Sínia.
Enguany, l’itinerari ha estat més curt que en altres edicions ja que s’han volgut reservar les forces dels més petits per un tram final més exigent que havia de pujar fins la zona verda del carrer Santa Marta. Així ens ho explicava la responsable de la secció infantil, Marta Bladé.
La plantada volia recuperar la zona de la urbanització que l’estiu passat es va veure afectada per un incendi. Sota la direcció dels responsables de l’Associació Mediambiental La Sínia, els participants han plantat una dotzena de pins pinyoners.
Després d’un pica-pica per anar obrint boca, la celebració s’ha traslladat al parc del Comunidor, on s’han servit prop de 200 racions de l’olla. La Brigada Municipal ha estat de nou l’encarregada d’elaborar l’àpat. Primer, sofregint la carn i les verdures; després, bullint la patata; i afegint-li el toc final de la salsa de romesco. S’han fet servir 30 kg de carn de conill, 30 kg de carn de pollastre, 30 kg de costella de porc, 50 kg de patata, i 25 kg de cigrons.
La tradició es remunta a l’època de l’alcalde Pijuan, ara fa 37 anys. La primera edició de la iniciativa es va celebrar a la urbanització de Brises del Mar, i l’any següent ja es va traslladar al parc del Comunidor, on s’ha mantingut fins a dia d’avui.
L’àpat ha tornat a comptar també amb la col·laboració inestimable de l’Ateneu de Dones d’Altafulla, qui s’ha encarregat de preparar les verdures, d’elaborar el secret del plat altafullenc -el romesco-, i de culminar el dinar amb el rom cremat.
Després d’un dissabte un pèl inestable, el temps ha acompanyat. Un fet que ha celebrat la regidora de Cultura i Festes, Montse Castellarnau, qui s’ha mostrat molt satisfeta del desenvolupament de la jornada.
La cita d’aquest diumenge ha esdevingut la prèvia de la celebració de la Setmana Santa al municipi.
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Marta Bladé, responsable de la secció infantil de la Penya Ciclista
Anna Arall, coordinadora de voluntariat de l'Associació Mediambiental La Sínia