Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
24 d'abril del 2023
La 7a edició de la ruta de tapes "La Xoixeta" d'Altafulla, escalfa motors
Els restauradors estan satisfets de participar en una iniciativa que contribueix a dinamitzar els negocis en temporada baixa
Aquest divendres es dona el tret de sortida a la ruta de tapes bruixes "La Xoixeta" d'Altafulla, que s'allargarà fins al 14 de maig i on es podrà degustar fins a una quinzena de tapes del mateix nombre d'establiments que hi participen per un preu de 3,8 € el quinto i la tapa.

El regidor de Turisme i Comerç, Jaume Sánchez, ha destacat la participació d'establiments i el fet que es reparteixin entre el nucli històric i el barri marítim. Des de la regidoria s'espera que s'assoleixin les 8.000 racions servides al llarg d'aquestes tres setmanes que dura la mostra, que a més comptarà amb la presència, donant un tomb pel poble, de la bruixa que dona nom a la ruta, la "Xoixeta", que contribuirà a portar clientela als locals tot repartint-los algunes invitacions perquè degustin les tapes.

La iniciativa permet dotar de contingut uns dies de temporada baixa en què el volum de negoci dels establiments de restauració i bars no és massa elevat i així compten amb un incentiu per dinamitzar-se i també donar-se a conèixer. Ho posa en valor una de les participants habituals en aquesta ruta, la xef del restaurant Voramar Cal Vitali, Sara Nicolás.

Enguany hi ha establiments que repeteixen i altres que s'estrenen, com el Pinxo i Brasa del May Altafulla Beach Hotel. El seu xef, Julià Garcia valora la possibilitat de poder atraure nous clients amb aquesta proposta.

Entre les tapes proposades hi ha molta varietat i es convida tothom que tasti el màxim nombre de creacions possible per poder valorar posteriorment quina és la que consideren la millor tapa d'enguany. És per això que els participants podran omplir un llibret del recorregut valorant allò tastat i entrar en el sorteig de diversos regals. Així mateix, el restaurant que hagi fet la tapa guanyadora també rebrà un reconeixement.

Per últim, també es convida tothom qui ho desitgi a fer una foto de la tapa que tastin i pujar-la a les xarxes socials tot etiquetant #LaXoixetaAltafulla2023. Les millors imatges també s'enduran un premi, gentilesa de la patrocinadora, la cervesa Aguila del grup Heineken.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme i Comerç d'Altafulla
Sara Nicolás, xef del restaurant Voramar Cal Vitali
Julià Garcia, xef del restaurant Pinxo i Brasa
Social
Et recomanem
25a Fira de Nadal d'Altafulla
Del 13 al 15 de desembre a la plaça de l'Església
Programació sencera a: www.altafulla.cat
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla