Notícies
Foto: Novetats literàries de La Banya Edicions
12 d'abril del 2024
La Banya Edicions presenta sis novetats per Sant Jordi
L'editorial d'Altafulla celebra enguany el desè aniversari consolidant la seva aposta pels autors i les temàtiques locals
Les editorials bullen aquests dies d'activitat per treure al carrer les novetats més destacades de l'any i que volen donar a conèixer en la gran festa major de la literatura que és Sant Jordi. I a Altafulla ja fa uns anys que qui capitaneja aquesta tasca es diu La Banya Edicions. Des de la seva seu al carrer Martí d'Ardenya s'ultimen els preparatius de la presentació de fins a sis obres noves, totes elles de gèneres diversos i temàtiques, també variades. L'editor de La Banya, Òscar Ramírez, ha detallat en aquesta emissora quines són les obres que veuran la llum per Sant Jordi, on hi podem trobar protagonisme de la il·lustració, tan infantil com per a adults, poesia i també història i divulgació.

Ramírez destaca l'aposta per als autors locals i temàtiques del territori que són presents tant en la selecció d'obres d'enguany com, de fet, des que La Banya té activitat, ara fa 10 anys. Una efemèride que se celebra des de l'editorial altafullenca doblant el nombre de llibres que publiquen per Sant Jordi i augmentant, també el còmput global d'obres que veuran la llum al llarg del 2024, que seran una dotzena.

La Banya portarà a la fira de Sant Jordi els nous títols com són el poemari 'Monstant' de l'altafullenc Agustí Martí; el conte il·lustrat 'Quan bufa el vent' de la torrenca Rosalia Ciuró; 'el Ball del Sant Crist de Salomó. Història tradició, mite i identitat' de l'historiador salomonenc i exalcalde de la vila Antoni Virgili; 'Olla Barrejada' del dibuixant altafullenc Victor Centelles; 'Altafulla en vers' de diversos autors locals i del territori; i una tercera obra il·lustrada d'Imma Vallmitjana.

Alguns d'aquests s'estan presentant públicament aquests dies previs al 23 d'abril. Així, aquest divendres a la tarda la pallissa de l'Era del Senyor acull la presentació del recull d'il·lustracions de Víctor Centelles i dissabte al mateix indret però a les 12h es podrà conèixer de més a prop serà el torn de descobrir com es veu Altafulla des del punt de vista de la poesia, amb 'Altafulla en vers'. A més de les presentacions de la resta de llibres de Sant Jordi que se succeiran també durant la setmana que ve.

En aquestes sis obres cal afegir-hi les que aniran apareixent al llarg de l'any i entre les quals també hi trobem l'obra sobre els 100 anys d'història del Centre d'Esports Altafulla o dos nous llibres de poesia. Igualment, en aquests mesos es continuen estudiant altres possibles publicacions.
Òscar Ramírez, director de La Banya Edicions
Òscar Ramírez, director de La Banya Edicions
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla