Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
29 d'abril del 2024
La Biblioteca d’Altafulla i el consistori impulsen un nou taller d’educació sexual per a alumnes de 5è i 6è
La sessió la dirigeix la cooperativa Cuentropía i es durà a terme al Museu Etnogràfic, dimarts a les 17h
L’àrea d’Educació i Salut de l’Ajuntament d’Altafulla i la Biblioteca Municipal han unit esforços per acostar a la vila un taller sobre educació sexual dirigit a nens i nenes d’11 i 12 anys. Es tracta d’una iniciativa que va comptar amb una sessió prèvia ara fa uns mesos i que, a causa de l’èxit que va tenir aleshores s’ha decidit donar continuïtat. En aquella ocasió, com explica la tècnica de la Biblioteca Sònia Segura, va comptar amb la participació tant d’alumnes com de les seves famílies. Ara, la proposta d’aquest dimarts preveu que tan sols hi participin alumnes, perquè puguin expressar-se d’una manera més lliure, sense sentir-se cohibits per la mirada dels pares.

Tant des del consistori com des de la Biblioteca es considera que la possibilitat que es dona als infants de parlar d’aquest tema sovint tabú i de poder resoldre dubtes, és molt interessant. Malgrat això es lamenta que en el cas d’aquesta sessió i l’anterior, només hagin estat nenes les que hagin acudit a la cita. Quan són tant nens com nenes els potencials destinataris d’aquest taller i dels aprenentatges que se’n poden derivar.

El taller el du a terme l’entitat Cuentropía, una cooperativa que treballa en l’educació social a través dels contes i que, precisament està especialitzada en els tallers d’educació sexual per a infants i joves. La sessió es durà a terme aquest dimarts a les 17h al M useu Etnogràfic d’Altafulla, a la pallissa de l’Era del Senyor.

Pròximament, és previst que hi hagi noves sessions, en aquest cas per a nens i nenes de 4t de primària, primer amb les seves famílies i després sense aquestes.
Sònia Segura, Tècnica de la Biblioteca
Sònia Segura, Tècnica de la Biblioteca
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla