Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
26 de febrer del 2024
La Biblioteca d’Altafulla lliura ‘Motxilles viatgeres’ a les escoles de primària del municipi
Es tracta d’un projecte destinat a promoure l’hàbit de llegir entre els infants tant a casa com als centres educatius
Les regidories de Cultura i Educació d’Altafulla, encapçalades per Gemma Maymó i Eva Martínez, respectivament, han presentat aquest dilluns al matí el projecte ‘Motxilles viatgeres’. I de fet, aquestes bosses creades especialment per a la iniciativa ja s’han lliurat als seus destinataris en el marc d’un acte de presentació que s’ha dut a terme a l’escola La Portalada, i en què també ha pres part la directora del centre, Cristina González, juntament amb la coalcaldessa Alba Muntadas i una de les tècniques de la Biblioteca d’Altafulla, Sònia Segura.

‘Motxilles viatgeres’ és una activitat que des d’aquest dilluns ofereix la Biblioteca municipal tant a La Portalada com a l’escola El Roquissar. I tal com ha apuntat Gemma Maymó, “és una iniciativa nascuda des de la biblioteca que relaciona la lectura i les famílies”. Aquesta es durà a terme amb els infants dels cursos I3, I4 i I5. I seran els mateixos centres i la Biblioteca els encarregats de dinamitzar-la.

Per aconseguir bons lectors i lectores és imprescindible estimular l’hàbit i el gust per la lectura des de ben petits. En aquest sentit, “la família ha de ser la primera en incentivar el foment de la lectura als seus fills i filles”, ha dit a l’acte de presentació la regidora d’Educació, Eva Martínez. L’edil, de fet, s’ha mostrat molt orgullosa de la proposta i l’equip que l’ha executat.

A partir d’ara, doncs, cada classe disposarà d’una motxilla amb materials de la biblioteca per llegir a casa amb la família. La mecànica de l’activitat, ha explicat una de les tècniques que treballa a les dependències del carrer Vinyet, Sònia Segura, consisteix en què cada infant s’endugui la maleta a casa durant uns dies i gaudeixi en família dels contes i materials que hi ha dintre.

Des de l’organització de ‘Motxilles viatgeres’ expliquen que els infants hauran de retornar la maleta a la classe el dia indicat pels mestres, per tal que més canalla se la pugui emportar a casa. A més a més, es convida a les famílies a compartir la seva experiència amb la resta de la classe i amb la biblioteca, tot omplint un full amb dibuixos, impressions i recomanacions.

Els materials que conté la maleta són de la biblioteca, cedits en préstec a les dues escoles de primària d’Altafulla durant el temps que duri l’activitat. Per part seva, les famílies han de tenir cura dels materials perquè tots els infants de la classe i els usuaris de la biblioteca puguin gaudir-ne en igualtat de condicions.
Gemma Maymó, regidora de Cultura d'Altafulla
Eva Martínez, regidora d'Educació d'Altafulla
Sònia Segura, tècnica de la Biblioteca d'Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla