Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
27 de juliol del 2021
La Cabana s’obrirà al trànsit de vehicles a final d’agost
L’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat el conveni urbanístic després d’arribar a un acord amb la Junta de Compensació per desencallar el projecte
Una de les principals entrades d’Altafulla canviarà de fesomia ben aviat. Concretament és l’accés a la vila que prové des de Tarragona, i que just després de superar la rotonda que distribueix el trànsit entre la zona comercial, la benzinera, la Ronda, i l’avinguda Marquès de Tamarit, a mà dreta deixa al descobert un entramat de carrers pavimentats, amb voreres, escocells i alguns serveis, com la llum, aparentment instal·lats. Es tracta de La Cabana.

Una façana de la vila que ha estat força criticada al llarg dels últims anys, sobretot per la malesa vegetal i alguns abocaments de runa que encara feien més evident la deixadesa. Fins i tot per unes tanques que barraven el pas a la ciutadania, que amb el temps es van deteriorar tant que va arribar un moment que suposaven un perill tant per al trànsit de Marquès de Tamarit com per la mateixa ciutadania, que accedia a la zona malgrat no poder-ho fer. De fet, canviar la imatge d’aquest projecte urbanístic aturat ha estat una tasca que els últims regidors i regidores d’Urbanisme d’Altafulla han dut sempre a l’agenda amb la impossibilitat, fins ara, d’assolir-la.

Les coses, però, s’han accelerat els últims mesos, i les darreres reunions entre l’Ajuntament d’Altafulla i la Junta de Compensació de La Cabana ja deixaven entreveure que hi hauria entesa. A mitjan mes de maig, per exemple, arribaven a un acord per desencallar el projecte. D’aquesta manera, s’agilitzava el fet que un dels vials principals de la zona, el carrer Lluís Companys, pogués obrir-se al trànsit rodat.

Aleshores se signava un conveni urbanístic per al desenvolupament del PAU 10, que contemplava la cessió del vial al consistori, amb el compromís d’aquest, de modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la zona i variar així el volum constructiu del sòl urbanitzable. Es tracta d'una reivindicació dels promotors, que amb la creació del POUM vigent, van veure com es catalogava el Xalet de la Creu com a edifici d'interès local i això condicionava els volums constructius del seu entorn.

I el canvi ara ja és oficial, després que el Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ho hagi aprovat per unanimitat a la sessió ordinària d’aquest dilluns 26 de juliol al vespre. Una variació que permetrà equilibrar les condicions de construcció en tot l'àmbit, ha explicat la coalcaldessa i regidora d'Urbanisme, Alba Muntadas.

El carrer Lluís Companys podria obrir-se al trànsit rodat de cara a final d’agost, ha explicat Muntadas, quan tot just s’hagi reparat l’enllumenat públic; unes intervencions que està previst que comencin aquest mateix dimecres. D'aquesta manera es descongestionarà l’avinguda Marquès de Tamarit, el principal eix vertebrador del municipi. En aquest sentit, l'obertura de Lluís Companys permetrà diversificar el trànsit a la zona, sobretot el que es dirigeix a la platja enllaçant amb el carrer Alcalde Pijuan. I és que tot i que a la pràctica el trànsit de vianants per aquest polígon ja es dóna, el cert és que aquests carrers encara no són oficialment practicables perquè l'Ajuntament no ha recepcionat la urbanització.

El coalcalde, Jordi Molinera, ha celebrat la notícia, que alhora pot suposar un pas més per a un dels principals projectes de mandat, la futura residència o centre de dia per a la gent gran. Perquè tot just fa uns mesos el consistori ja va anunciar que, per la seva situació estratègica, tenia pensat ubicar-lo en el sòl públic disponible d’aquesta mateixa urbanització.

Tots els grups municipals han votat a favor de l’aprovació del conveni urbanístic per al desenvolupament de La Cabana. Això sí, des de l’oposició, formada per Alternativa Altafulla, Junts per Altafulla i el regidor no adscrit Xavier Rofas, ja s’ha advertit, paral·lelament, que una cosa és el suport que donen ara a la mesura per fer possible el trànsit pel vial, i l’altra, que “quan sigui el moment ja es valorarà de quina manera es modifica el POUM i com queda el projecte”.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla