Notícies
Foto: Repsol
31 de maig del 2021
La caiguda de la producció de petroli i el viratge de Repsol cap als biocombustibles, causes del tancament de la plataforma Casablanca
La companyia preveu finalitzar l’activitat d’extracció en aquest punt el 15 de juny
Repsol ha decidit tancar la plataforma petrolera de Casablanca, a la costa tarragonina, front al Delta de l’Ebre, a causa del descens en la producció de petroli a l’estructura i per la transició de la companyia cap als biocombustibles. Previst per a mitjans de juny, el tancament de la plataforma extractora s’emmarca també en el pla estratègic de la companyia, que té entre els seus objectius prioritaris fer un procés de descarbonització que contribueixi a que Repsol assoleixi les emissions zero de CO2 el 2050.

En una entrevista al programa ‘Carrer Major’, el cap de relacions externes de l’empresa a Tarragona, Josep Bertran, ha aprofundit en la decisió d’aturar la producció petrolífera a la costa tarragonina.
Bertran ha explicat que una de les raons és la caiguda en la producció de petroli, ja que els pous s’estan esgotant. Més enllà, però, també hi ha el procés de transformació de la companyia aquesta transició bio.

Bertran també ha explicat que un cop s’aturi la producció de petroli, el 15 de juny, s’hauran d’iniciar els treballs per segellar els pous i desmuntar totes les conduccions i estructures. Unes tasques que es poden allargar entre 4 i 6 anys. Abans però s’ha de fer l’estudi d’impacte ambiental per garantir la seguretat de tot el procés.

La plataforma Casablanca és l’única extractora de petroli que encara queda activa a tot l’Estat espanyol i actualment hi treballen 25 persones. Una part important hi seguiran per fer les tasques de manteniment. D’altres, els més relacionats amb la producció, seran traslladats a altres centres de Repsol. El portaveu de la companyia ha assegurat que el procés no serà traumàtic i que ja n’han informat els sindicats.
Josep Bertran, responsable de relacions externes de Repsol
Josep Bertran, responsable de relacions externes de Repsol
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla