Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
15 de març del 2024
La campanya ‘Cap Butaca Buida’ aterra a Altafulla amb l’obra de teatre ‘Amb 4 Ovaris’
A la iniciativa d’aquest dissabte hi participen 145 sales de tot el país, i la funció de La Violeta s’emmarca en la programació del 8M
La campanya 'Cap Butaca Buida' aterra aquest dissabte 16 de març al casal municipal La Violeta d’Altafulla. I ho fa, a la vegada, a altres 145 sales de tot el país sota un mateix objectiu, el d'omplir el màxim nombre de butaques de teatres catalans en un sol dia o el que és el mateix, arribar a vendre un total de 60.457 entrades. Una iniciativa organitzada per l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Time Out i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

En el seu primer any la campanya ha arrossegat prop del 50% dels espais escènics catalans, més del previst pels seus impulsors. I en aquest sentit, aquest dissabte a les 19h La Violeta oferirà l’obra “Amb 4 ovaris”, una invitació a riure del que és tabú i al mateix temps conèixer i anomenar millor l’anatomia sexual femenina. Des de l’Ajuntament expliquen que l’espectacle pretén “riure’s de la vida i les nostres veritats, improvisant juntament amb el públic escenes amb un humor agut, valent i elegant”. De fet, “Amb 4 ovaris” normalitza la sexualitat femenina sense ser vulgar, i és per això, ha explicat la coalcaldessa Alba Muntadas, que s’emmarca en la programació del Dia de la Dona.

'Cap Butaca Buida' no només vol incentivar el consum teatral sinó que serà el pòrtic dels actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre, i el sector vol que la iniciativa es consolidi com una 'Diada Nacional de Teatre'. Des del mes de desembre s'havia convidat a tots els teatres de Catalunya a formar part de la campanya, i finalment han estat 145 els que ho han fet en aquesta primera edició.

Sense descomptes, ni una política de preus unitària, ni tampoc un espai de venda centralitzada d'entrades per la campanya, la compra de les entrades es fa mitjançant les vies de venda de cada teatre. Ara bé, al web capbutacabuida.cat es pot consultar tota la programació agregada disponible. Entre els teatres adherits a la iniciativa n'hi ha que ho fan amb la seva programació habitual, però també n'hi ha d'altres que oferiran programació especial i expressa, com és el cas d’Altafulla. Totes les funcions que es realitzaran aquest 16 de març aniran a càrrec d'artistes i companyies professionals.

D'altra banda, 'Cap Butaca Buida' és una iniciativa solidària i destinarà un 2% de la recaptació total a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l’entitat beneficiària serà Pallassos sense fronteres, de Tortell Poltrona.

Pel que fa a la venda de tiquets per a la funció “Amb 4 ovaris” de La Violeta, el preu és de cinc euros, però l'Ajuntament en bonifica tres amb motiu de l'adhesió a aquesta iniciativa per fomentar la participació i facilitar l'accés a l'espectacle cultural. Les entrades es poden comprar en línia: https://entradas.codetickets.com/entradas/amb-4-ovaris/50850/ajuntament-altafulla/online.
Promoció de l'obra 'Amb 4 Ovaris' a Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla