Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
14 de març del 2024
La comissaria dels Mossos d’Esquadra de Torredembarra obrirà el 5 d’abril amb una cinquantena d’agents
Es tracta d’una caserna de districte que donarà servei a nou municipis del Baix Gaià i que permetrà alleugerir de feina les policies locals
Torredembarra ha celebrat aquest dimecres la Junta Local de Seguretat anual amb la mirada posada en la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra, que es posarà en marxa el 5 d’abril amb una cinquantena d’efectius. Es tracta d’una comissaria de districte, que donarà servei a nou municipis del Baix Gaià i que permetrà descarregar de feina les policies locals, que ara estan fent tasques de seguretat ciutadana que no li són pròpies. De fet, actualment el 76% de les actuacions policials a Torredembarra van a càrrec de la Policia Local, respecte al 24% dels Mossos.

Per tot plegat es preveu que la dotació inicial de 50 policies es vegi incrementada progressivament amb més agents, tal com ha explicat l’inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Ramon Franquès. Igualment, segons declaracions recollides per Ona la Torre, Franquès ha explicat que en l’últim any han baixat algunes tipologies de delictes que generen més sensació d’inseguretat.

Pel que fa a dades estadístiques, els delictes han patit un increment aproximat del 6%, principalment perquè se’n comptabilitzen prop de 300 que es produeixen a Internet, com ara estafes bancàries, també petits danys o furts. En canvi, els robatoris amb força a interior de domicilis, vehicles o establiments i els robatoris a la via pública han disminuït.
Ramon Franquès, inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla