Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
01 d'abril del 2015
La Coral Nous Rebrots surt al carrer per commemorar els cinquanta anys de caramelles a Altafulla
L’entitat ha patit un relleu en la presidència. Arantxa Arcaute ha estat substituïda per Pilar Iglesias
Ara fa cinquanta anys, per Pasqua, el cor de la Parròquia d’Altafulla cantava caramelles per primera vegada, sota la direcció de Mossèn Castellà. Aquell grup de nois s’ha convertit a dia d’avui en una de les entitats més actives de la vila d’Altafulla, la Coral Nous Rebrots. Una formació que per commemorar l’efemèride sortirà al carrer aquesta Setmana Santa.

El grup coral ha programat diferents actuacions per aquest cap de setmana. La primera, el dissabte a les 8 del vespre a la plaça dels Vents. La seguiran una nova cantada el diumenge al matí, en sortir de missa, a la plaça del l’Església; i una tercera, a les 8 de la tarda, a la plaça del Pou. Tres cantades que faran diferents recorreguts i parades pels carrers i indrets més emblemàtics del municipi.

El repertori el conformaran les cançons ‘El primer bri’, ‘Deixa’m venir’, ‘La filadora’, ‘Tot baixant per la drecera’, i ‘Tres coses que ens agraden’. La gran protagonista, però, serà la sardana ‘Sol i ginesta’. La primera peça que es va cantar ara fa cinquanta anys, i de la qual fa uns mesos se’n va recuperar la partitura. Les actuacions les acabaran, com és habitual, amb l’havanera ‘Altafulla’.

La versió especial de les caramelles d’enguany arriba després de la celebració del 50è aniversari de l’entitat, que es va celebrar durant el 2014. Un any que va acabar amb un relleu a la presidència. Per motius de salut, Arantxa Arcaute va deixar el càrrec i ha estat substituïda per Pilar Iglesias. Arantxa Arcaute ara és vocal, i també s’hi ha afegit Glòria Subirana.

Arantxa Arcaute ha explicat que aquest darrer any ha estat molt intens i molt productiu, gràcies al treball en equip de la junta i als esforços dedicats per cadascun dels membres de la coral. Una feina que va culminar, precisament, amb la publicació del llibre ‘Un camí de caramelles’.

Durant tots aquests anys han estat al voltant de 200 les persones que hi han format part. Algunes d’elles van començar des del primer dia i a hores d’ara encara hi continuen participant sota la direcció de Dani Català.
Pepi Miró, cantaire de la Coral Nous Rebrots
Arantxa Arcaute, cantaire de la Coral Nous Rebrots
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla