Notícies
Foto: Carrer Major
14 de juliol del 2021
La delegada del Govern a Tarragona considera imprescindible el tercer fil ferroviari
Teresa Pallarès assegura que el traçat actual ha de ser provisional i que cal donar resposta a les inquietuds del territori
La delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha assegurat al programa en xarxa Carrer Major que considera imprescindible el projecte del tercer fil ferroviari per garantir la competitivitat en el tràfic de mercaderies.

Admet, però, que aquesta ha de ser una solució provisional i ha anunciat que els pròxims dies es reunirà amb la plataforma Mercaderies per l’Interior.

Pallarès també s’ha referit a la proliferació de projectes de centrals eòliques i solars que tantes suspicàcies ha generat. La nova delegada del Govern ha remarcat la voluntat de treballar de manera coordinada amb el territori per garantir-ne una implantació ordenada. Ha insistit, però, que les renovables són imprescindibles per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i també per poder desenvolupar el projecte de la Vall de l’Hidrogen Verd.

Una qüestió sobre la que també s’ha pronunciat l’Observatori de les Energies Renovables, que creu que una moratòria dels projectes en tràmit, com demanen els grups ecologistes, suposaria un fre definitiu al sector.

De fet, l’entitat ha alertat que Catalunya està a la cua de l’Estat pel que fa a transició energètica. Ha apuntat que només s’està tramitant el 0,3% de la potència renovable necessària per assolir els objectius climàtics.

Segons la presidenta del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya , Ester Izquierdo, una nova moratòria a les energies solars i eòliques pot suposar un fre definitiu i tenir un efecte contraproduent.

En aquest any, "les úniques dades positives destacables" per l'Observatori són l'avanç en l'autoconsum, que ha sumat 49,7 megawatts i 2.200 instal·lacions noves, i la posada en servei d'instal·lacions de biomassa tèrmica amb 65,9 megawatts de potència.
Teresa Pallarès, delegada del Govern a Tarragona
Ester Izquierdo, presidenta del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla