Foto: Diputació de Tarragona
04 d'octubre del 2023
La Diputació de Tarragona cercarà solucions tecnològiques per lluitar contra el malbaratament alimentari
Ho farà a través del projecte 'Soulfood', que compta amb un pressupost de 800.000 euros, majoritàriament finançats per fons europeus
La Diputació de Tarragona posa en marxa el projecte 'Soulfood' amb l'objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari. La iniciativa buscarà durant dos anys fórmules basades en la innovació tecnològica per fer arribar els excedents de les produccions agrícoles a iniciatives socials.
El projecte té un pressupost global de 801.739,88 euros, un 90% dels quals són finançats pel Fons Social Europeu Plus i compta amb la participació, a més de la Diputació de Tarragona, de l'Ajuntament de Reus, REDESSA amb el Hub Foodtech & Nutrition, el Clúster TIC Catalunya Sud i la Fundació Espigoladors.
La coordinació del projecte correspon a la Diputació, que també en liderarà la divulgació. 'Soulfood' s'organitza en quatre paquets de treball: la gestió i coordinació, la identificació i proves de solucions digitals per a una producció agrícola i d'aliments sostenible, la identificació de solucions per millorar les iniciatives socials de distribució alimentària i la comunicació.
Aquest dijous i divendres, 5 i 6 d'octubre, es donarà el tret de sortida formal a Soulfood, ja que tècnics de les diferents institucions sòcies, tant locals com internacionals, es trobaran a Reus. Durant aquesta primera trobada els socis del projecte compartiran la seva previsió de planificació i desenvolupament dels diferents paquets de treball i activitats previstes.