Notícies
Foto: Diputació de Tarragona
12 d'agost del 2021
La Diputació i els Consells Esportius fomenten l’esport a la demarcació amb un nou projecte
La institució supramunicipal ha destinat al projecte un total de 344.000 euros que han servit per impulsar una cinquantena d'activitats
La Diputació de Tarragona i l’Agrupació Territorial dels Consells Esportius del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre impulsen quatre programes per fomentar la pràctica esportiva a la demarcació: esport en família i activitats a la natura, multiesports en edat escolar, activitats per a persones amb diversitat funcional, i la formació adreçada a professionals. La iniciativa, que s'ha posat en marxa aquest curs 2020-2021, s’adreça a tota la població (infants, adolescents, joves, adults, gent gran, professionals de l'esport, i persones amb diversitat funcional física, mental o sensorial).

Els programes, finançats per la Diputació de Tarragona, s’articulen a través dels diferents consells esportius i contribueixen a la formació de professionals (monitors, tutors de joc, mestres d’educació física, etc.) i al foment i la promoció de l’activitat fisicoesportiva en l’àmbit escolar i familiar. Així mateix, tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels participants i fomentar valors com la constància, l'esforç, la inclusió o la cohesió social.

Enguany, la institució supramunicipal ha destinat al projecte un total de 344.000 euros que han servit per impulsar una cinquantena d'activitats arreu de la demarcació, amb la participació de gairebé 10.000 persones al llarg del curs.

Cada consell esportiu organitza les activitats en funció de les característiques de la comarca, activitats que podran anar variant en funció de la demanda i les necessitats. Senderisme, curses solidàries, activitats nàutiques, caminades per l'entorn natural, jocs d'equip, aeròbic i danses, activitats aquàtiques adaptades, són només algunes de les propostes que s'emmarquen en aquest projecte que, d'altra banda, vol fomentar el coneixement de l'entorn més proper a través de propostes esportives que impliquin el desplaçament dels usuaris fins a altres municipis de la mateixa comarca.

Les propostes adreçades a persones amb diversitat funcional compten amb el suport d'especialistes com fisioterapeutes o psicòlegs que els acompanyen en la realització de les activitats.

En un context encara marcat per la pandèmia de la Covid-19, la Diputació de Tarragona i els Consells Esportius són els encarregats d’adaptar els equipaments, les activitats, els equips de protecció individual i la pràctica esportiva a la normativa vigent, amb totes les garanties sanitàries.
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla