14 de març del 2016
La Festa de l’Olla d’Altafulla aplega 180 persones al parc del Comunidor
Enguany la festivitat s’ha celebrat durant la mateixa jornada del Dia de l‘Arbre
Al voltant de 180 persones han compartit aquest diumenge al parc del Comunidor d’Altafulla una de les trobades gastronòmiques populars amb més tradició al municipi. S’havien posat a la venda un centenar de tiquets, però han estat moltes les persones que s’hi han apuntat a última hora. La regidora de Festes, Alba Muntadas, ha fet una valoració positiva tant de la participació, com del fet d’aglutinar la Festa de l’Olla i el Dia de l’Arbre en una mateixa jornada.
El paper de la Brigada Municipal és imprescindible en aquesta festivitat. Els treballadors es converteixen en xefs per un dia, amb la col·laboració de l’Ateneu Cultural de Dones, que és qui s’encarrega de tenir a punt la salsa especial de romesco. La presidenta de l’entitat, Engràcia Carmona, no ha volgut revelar el secret de la recepta, però ha assegurat que "es mantindrà viva de generació en generació".
Un dels cuiners, Pepe Caro, ha explicat que la festa es remunta a l’època de l’alcalde Pijuan, qui va posar en marxa la iniciativa per “fer poble”. Caro porta vint-i-vuit anys al capdavant de l’elaboració d’aquest típic àpat altafullenc, que explica que s’ha convertit en “un dia de camp en companyia de familiars i amics”.
L’olla s’elabora amb carn de conill, de pollastre i de porc, cigrons, i patates. Tot bullit i sofregit, acompanyat de la salsa de romesco.
Alba Muntadas, regidora de Festes
Engràcia Carmona, presidenta de l'Ateneu de Dones
Pepe Caro, un dels cuiners de l'olla