Foto: Ajuntament d'Altafulla
16 de novembre del 2023
La Finca del Canyadell d'Altafulla obre portes per donar-se a conèixer a la població
Aquest dissabte al matí és previst realitzar diferents activitats familiars i divulgatives per acostar l'espai natural als veïns i fer que se'l sentin seu
La tasca de recuperació i adequació de la finca del Canyadell d'Altafulla continua viva i malgrat no poder-se visitar encara lliurement, es poden aprofitar les diferents activitats que s'hi ofereixen per gaudir-ne i conèixer una mica més aquest espai natural. És la proposta que arriba aquest dissabte de la mà de l'Ajuntament d'Altafulla, qui en té la propietat, i el GEPEC, qui en té delegada la custòdia. D'aquesta manera, amb una jornada de portes obertes que s'inicia a les 10h es podrà caminar pel Sender dels Ratapatxets (rat-penats), descobrir com s'actua en la salvaguarda dels ecosistemes i la regeneració del territori o bé gaudir d'un taller familiar sobre petjades. Tot plegat culminat amb un refrigeri final amb música.
Es tracta, segons ha explicat en aquesta emissora la tècnica del GEPEC encarregada de la finca, Anna Bachs, d'una jornada que permetrà conèixer de prop què s'està fent al Canyadell i descobrir el valor que té.
I quin és el valor que té, doncs des de la junta del GEPEC, Josepa Vilurbina, destaca la seva ubicació a tocar de la platja i enmig d'un entorn urbanitzat i la seva funció com a pulmó verd. Assegura que és una finca "excepcional" i que es treballa perquè pròximament es pugui obrir de manera permanent a la ciutadania.
Les activitats d'aquest dissabte requereixen en alguns casos de reserva prèvia, com la visita guiada al Sender dels Ratapatxets, que es farà a les 10h, o el taller a les 12.30h. Tot i això, es pot assistir a la jornada de portes obertes sense reserva i gaudir de la resta de propostes, com la xerrada sobre la salvaguarda dels ecosistemes i l'estona del migdia amb el refrigeri i la música per cloure la jornada.
Aquesta activitat, a més, s'emmarca en les propostes de la Festa Major de Sant Martí, que encara cueja.
Anna Bachs, tècnica del GEPEC
Josepa Vilurbina, membre de la junta del GEPEC