Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
29 de setembre del 2022
La Finca del Canyadell d'Altafulla rebrà 400 treballadors per condicionar l'espai en una actuació intensiva d'una sola tarda, dijous vinent
L'Ajuntament i el GEPEC-EdC treballen en un Pla Director per fer de la finca un espai natural eco-social únic al nostre territori
Actuació intensiva la que es preveu aquest pròxim dijous 6 d'octubre a la Finca del Canyadell d'Altafulla. L'espai natural, propietat municipal i custodiat pel GEPEC-EdC, comptarà amb la col·laboració desinteressada d'una consultoria que hi aportarà 400 treballadors, en el marc de la seva vessant de responsabilitat social, perquè en una tarda desenvolupin una tasca exprés de condicionament.
Aquestes persones, junt amb els voluntaris amb què compta la finca i voluntaris de l'entitat mediambiental, contribuiran a desbrossar, arranjar desperfectes i condicionar el terreny d'aquesta hectàrea i mitja a tocar de la platja del Canyadell i al límit amb el terme municipal de Torredembarra. Així ho ha anunciat la responsable de gestionar el cos de voluntaris europeus d ela Finca i membre del GEPEC, Josepa Vilurbina en una entrevista al programa en xarxa del Camp de Tarragona, Carrer Major.
Vilurbina ha explicat en la mateixa entrevista que actualment estan elaborant, junt amb l'Ajuntament, un Pla Director de la Finca del Canyadell per definir les necessitats de l'espai i cap a on ha d'anar en un futur. Com s'hi ha de treballar i en què s'ha de convertir. Volen que sigui una finca eco-social, que sigui un espai el màxim de natural possible i compti amb la mínima intervenció humana. Es tracta, en paraules de Vilurbina, d'establir un equilibri entre la natura i la pressió turística que envolta la finca, actualment rodejada, en garant part per edificacions i xalets.
Per altra banda, Vilurbina ha anunciat també que han iniciat una campanya per captar voluntaris que vulguin acompanyar els voluntaris europeus en la seva estada a casa nostra i ha recordat que a finals d'any en vindrà una nova tongada d'aquests nois i noies europeus que s'hi estaran, com és habitual, 8 mesos. La voluntat del GEPEC-EdC i també del consistori és que la finca continuï creixent de manera natural cap a la platja i que es mantingui l'aspecte humà en àmbits com l'hort i el viver o l'escola de naturalistes. De moment, fins al 2027 hi ha un conveni europeu vigent per poder fer-ho.
Josepa Vilurbina, coordinadora voluntaris europeus del GEPEC-EdC
Josepa Vilurbina, coordinadora voluntaris europeus del GEPEC-EdC