Foto: Departament de Cultura de la Generalitat
01 de març del 2017
La Generalitat dissenya un geoportal que permet consultar els béns arquitectònics i arqueològics d’Altafulla
A través d’un visor, l’usuari pot navegar i analitzar més d’una trentena de monuments i jaciments del patrimoni cultural del municipi
El departament de Cultura de la Generalitat ha dissenyat un nou geoportal que, per primera vegada, permet accedir, de forma conjunta i en obert, a tota la informació geogràfica dels monuments i jaciments arqueològics d’arreu de Catalunya.
La nova eina mostra més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i prop de 400 jaciments paleontològics amb el dibuix del seu polígon, les dades bàsiques que l’identifiquen i el seu grau de protecció.
El geoportal també permet consultar les dades d’Altafulla. Com a béns arquitectònics inclou la Casa de la Vila, l’Hospital de Peregrins, l’Església de Sant Martí, el Castell dels Montserrat, la Casa de la Mare de Déu, l’Abadia Casa Rectoral, la Muralla, la Casa del Sau-Casa Gatell, la Casa Robert, la Casa Yxart, les Barraques de Vinya, la Torrassa de Sant Antoni, l’Ermita de Sant Antoni, i Botigues de Mar.
Com a béns arqueològics i paleontològics del municipi, es poden consultar Les Eres, el Castell, el Poblat Ibèric de la Coma, la Vil·la de la Casera, la Vil·la de Revella, la Pedreda dels Munts, la Pedrera de Sant Antoni, Els Munts, la Vil·la davant de l’Església, la Vil·la del costat del poble, Sant Antoni, el número 9 del carrer dels Munts, les Termes de Mar, el número 7 del carrer Cup, el número 11 del carrer Major, la Necròpolis de Brises del Mar, i l’Església Parroquial de Sant Martí.
El Geoportal del Patrimoni Cultural –que inclou un inventari del patrimoni arquitectònic i un inventari del patrimoni arqueològic i paleontològic- neix amb la voluntat d’oferir un instrument bàsic amb informació fonamental per a la planificació i la gestió del patrimoni cultural, però també essencial per a altres sectors, com l’urbanisme i el turisme.
A través del visor, l’usuari pot navegar, analitzar i consultar la informació geogràfica de forma conjunta, mitjançant diferents eines i carregar serveis externs.
La nova eina es pot consultar a http://sig.gencat.cat/portalsigcultura.html.