Foto: Granja Sant Francesc
07 d'abril del 2022
La Granja Sant Francesc i el Buffet d'Altafulla, distingits amb un "Solete de Carretera" per la prestigiosa Guia Repsol
La distinció destaca llocs de pas on fer una aturada durant el viatge i trobar sempre "alguna cosa bona per fer un mos i a bon preu"
Tots aquells que aquesta Setmana Santa passin per Altafulla ja sigui per quedar-se uns dies o en el seu camí cap a altres destinacions, hi trobaran dos establiments distingits amb un "Solete de Carretera" per la prestigiosa Guia Repsol. I a la carretera és on es poden trobar, a l'antiga carretera N-340 al seu pas per la vila, l'un és la Granja Sant Francesc i l'altre el Buffet d'Altafulla. Tots dos establiments són qualificats com a llocs on poder fer una parada enmig d'un viatge, per descansar i poder prendre alguna cosa, fer un mos, "bo i a bon preu". La ubicació del Buffet, dins l'àrea de servei d'Altafulla i amb la gasolinera al costat, convida que l'aturada per fer gasolina el vehicle es complementi amb un "repostatge" personal ja sigui amb un bon entrepà acabat de fer o amb alguna vianda més elaborada, de les que habitualment els aparadors del local n'estan plens i amb una cuina en constant funcionament gairebé 24 hores al dia.
Per la seva banda, la Granja Sant Francesc aconsegueix un Solete per segona vegada, ja que també va ser distingit l'any passat en l'edició de l'estiu. Allà, també a peu de carretera i en la confluència entre el carrer Marquès de Tamarit (antiga N-340) i el carrer del Mar, s'hi poden degustar els millors pollastres a l'ast, segons la crítica especialitzada, a més de croquetes, patates fregides i diversitat de plats que han anat incorporant en aquesta rostisseria que enguany fa 60 anys. És un lloc que, com ha explicat al programa en xarxa Carrer Major, un dels seus propietaris, Joan Blanch, ve de pas i molta gent el coneix de fa anys, quan passar per la carretera era l'única opció per dirigir-se cap al sud. Ara, la gent ho té com un costum i fins i tot surt de l'autopista per venir a gaudir del que ofereixen en aquesta antiga granja de pollastres reconvertida en rostisseria i restaurant.
Blanch destaca de la seva proposta la senzillesa a l'hora de treballar, la proximitat amb els clients i la confiança que s'ha generat entre ambdues parts, amb molts clients habituals i de nous que es van fent dia rere dia. A més, lògicament de vetllar per la qualitat del producte que s'ofereix i per tenir sempre disponibilitat de menjar, "no haver de dir mai que no".
Amb aquestes premisses, doncs, és clar que qui vulgui fer un mos en el seu viatge, a Altafulla compta amb dos aliats segurs, com a mínim segons la Guia Repsol.
Joan Blanch, propietari de la Granja Sant Francesc