Notícies
10 de febrer del 2016
La incidència d’aquest dimarts a Rodalies ha afectat 210 combois i ha deixat 100.000 passatgers sense tren
Un incendi en una estació en desús ha inundat de fum els túnels ferroviaris de Barcelona
Un foc en una estació en desús ha inundat de fum el túnels ferroviaris de Barcelona aquest dimarts i ha causat un nou episodi de caos a Rodalies. A la 1 de la matinada passada, tècnics d’Adif han avisat els Bombers de Barcelona de la gran quantitat de fum a prop de l’estació d’Arc de Triomf. S’ha trigat diverses hores en localitzar l’incendi, que finalment s’ha trobat a l’entorn de Bifurcació Marina, entre Arc de Triomf i el Clot. Es tractava d’un foc en una zona habitada per persones en la indigència, plena d’escombraries i de matalassos que han provocat la fumera intensa. Renfe ja havia hagut d’aturar diverses línies en una acció que ha afectat 210 trens i ha deixat 100.000 passatgers sense tren.

El president d’Adif, Gonzalo Ferre, considera que impedir l’accés al lloc on s’ha produït l’incendi era responsabilitat dels Mossos. En aquest sentit, ha demanat col•laboració al cos policial per fer “que es respectin les infraestructures que després han de donar servei als ciutadans”. Unes declaracions que el director general de la Policia, Albert Batlle, ha considerat “desafortunades”, i ha aclarit que “la vigilància de les instal·lacions és responsabilitat absoluta d’Adif”.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha avançat que la Generalitat supervisarà a partir d’ara les limitacions provisionals de seguretat que Adif imposa “unilateralment” a la xarxa de Rodalies i que “rebenten” els horaris comercials del servei. Després d’una reunió amb els responsables de Renfe, el conseller també ha anunciat que ha pactat amb la companyia actuacions concretes a les línies R3, R4 i R11.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla