Foto: Ajuntament d'Altafulla
08 d'abril del 2024
La indústria i el cultiu de la garrofa es donen cita a Altafulla en una jornada tècnica aquest dijous
Uns 200 representants del sector a tot l'Estat posaran sobre la taula les últimes novetats pel que fa al conreu i les aplicacions d'aquest fruit
El Casal Municipal La Violeta acollirà aquest dijous 11 d'abril l'onzena edició de la Jornada Tècnica EiG (Empreses Innovadores de la Garrofa) per al foment i la millora del cultiu del garrofer, que organitza aquesta entitat amb la col·laboració de la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament, que encapçala l'edil Tomàs Serra, i el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
Un esdeveniment que contribuirà a donar ressò a Altafulla arreu de l'Estat, ja que s'hi espera la participació d'unes 200 persones vingudes de diferents comunitats autònomes on hi ha un pes important d'aquest cultiu, com ara Andalusia i València, a més de Catalunya. El regidor Tomàs Serra ha posat en valor als micròfons d'Altafulla Ràdio l'aposta de la vila per acollir iniciatives com aquesta, emmarcades en l'anomenat turisme de congressos.
Serra ha destacat que durant tot el dia s'ha dissenyat un programa ampli d'activitat amb xerrades i ponències a més de tastets de productes derivats de la garrofa, una visita a conreus de garrofers de la zona i un tomb per la Vila Closa per a tots els participants, que es farà ja a la tarda.
Per la seva banda, el coordinador tècnic de l'associació EiG, Joan Tous, ha explicat que en la aquesta jornada es donaran a conèixer les novetats al sector, es premiarà els millor garrofer monumental de l'Estat i es presentarà un llibre sobre el garrofer, del qual n'és el coautor.
La cita amb les últimes novetats del sector tindrà lloc, doncs, aquest dijous a La Violeta a partir de les 8.30h. Les inscripcions per prendre-hi part romanen obertes a través del portal web d'EiG www.garrofa.org.
Tomàs Serra, regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica d'Altafulla
Joan Tous, coordinador de la Jornada Tècnica de la Garrofa