13 de setembre del 2018
La IV Fira de productes de proximitat del Camp de Tarragona de Caprabo, aquest dissabte a Altafulla
Reunirà 19 productors i cooperatives de les sis comarques tarragonines
Els productes del territori i km 0 tornaran a ser protagonistes aquest dissabte, 15 de setembre a la IV Fira de productes de proximitat del Camp de Tarragona, que cada any organitza el supermercat Caprabo a les seves instal•lacions d'Altafulla.
De 10 fins a dos quarts de tres de la tarda, l'esplanada exterior de l'establiment, situat a la Ctra. Nacional 340, Km 1173 d’Altafulla, acollirà una representació de productes de les sis comarques tarragonines i de 19 productors del territori que donaran a conèixer i tastar els seus productes en aquesta trobada anual.
Una vintena de petits productors i cooperatives agràries de las comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Penedès i el Tarragonès hi seran presents i donaran a conèixer i a degustar els seus productes en aquesta trobada anual. Hi podrem trobar i comprar mel, oli, fruits secs, vins o caves, entre d’altres propostes, com ha explicat Fernando Tercero, Responsable de Proximitat de Caprabo.
L’objectiu de les fires Caprabo de proximitat és posar en valor els productes de les comarques catalanes, fomentar el seu coneixement i consum i donar suport a la producció agroalimentària de proximitat. Les vendes de productes de proximitat de les comarques del Camp de Tarragona a Caprabo han registrat un increment del 5% de mitja respecte l’any passat.
Per això, el supermercat augmenta cada any la col•laboració amb productors locals, i a Altafulla enguany ha incorporat, a més de les fruites i verdures Blanch i els productes avícoles de la Granja Gaià, els productes càrnics de Can Pistraques, de la Riera de Gaià.
Tots aquests productors i molts més son els que trobarem dissabte a l’exterior dels supermercat.
Des del 2013, Caprabo ha introduït a les comarques del Camp de Tarragona un total de 41 productors i 364 productes de les gammes de caves, licors, vins, sucs, embotits, formatges, llet, aviram i ous entre d'altres, amb l’objectiu de convertir els supermercats en un referent en el mercat en la venda de productes de proximitat. A Tarragona, Caprabo disposa de 18 supermercats que sumen més de 16.000 metres quadrats de superfície comercial.
En aquest últim any Caprabo ha introduït cinc nous productors de proximitat del Camp de Tarragona. A més de Can Pistraques de la Riera, dues cooperatives de vi (Sant Jaume dels Domenys i Vilarodona), el productor càrnic Selecciona de Valls i la marca de fruits secs Vilabanús.
Per a Fernando Tercero, Responsable de Proximitat de Caprabo "la celebració de les Fires Caprabo de Proximitat és una acció estratègica, amb una acollida molt positiva per part dels productors, els clients i els propis treballadors dels nostres supermercats”. I, per damunt de tot, “és una acció de suport a la producció local”.
A més de la Fira d’Altafulla, que és una de les que té més afluència de visitants, Caprabo té previst dur a terme 9 Fires de Productes de Proximitat durant aquest any, amb el suport de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries (FCAC) i la Federació Catalana de DOP.
Fernando Tercero, responsable de Proximitat de Caprabo
Fernando Tercero, responsable de Proximitat a Caprabo
Fernando Tercero, responsable de Proximitat a Caprabo