03 de maig del 2024
La Marxa de les Terres del Gaià ha iniciat aquest divendres el seu recorregut per la llera del riu
La iniciativa ha modificat enguany la ruta a causa de la sequera
La Marxa de les Terres del Gaià ha arribat enguany a la seva quinzena edició i ja s’ha iniciat aquest mateix divendres ben d’hora des de Santa Coloma de Queralt, on s’han donat cita els caminants arribats per mitjans propis o amb un autobús que ha posat a disposició l’organització, per exemple per participants d’Altafulla.
Com sempre, la proposta es basa en recórrer els marges del riu Gaià, de dalt a baix, des del seu naixement fins a la desembocadura, tot caminant pel seu entorn i descobrint el paisatge, els racons, el patrimoni que atresora i les poblacions per on passa. Així ho explica un dels membres de la junta de l’entitat que organitza l’esdeveniment, Terres del Gaià. El tresorer, Pep Muntadas en parla a Altafulla Ràdio.
Enguany l’organització ha decidit modificar lleugerament la ruta de la Marxa tenint en compte que hi ha zones del riu que no tenen la vitalitat i esplendor habitual per la sequera. Per tant, s’ha optat per caminar per altres recorreguts, com per exemple ja aquest divendres en el tram de 18,8km que uneix Santa Coloma de Queralt i Querol.
Un cop es dormi a Querol, en una casa de colònies, es reprendrà ja dissabte dia 4 la marxa cap a Salomó, amb parada a Aiguamúrcia per dinar. És el dia en què el camí es farà més llarg (27,5km) i que permetrà també gaudir de més enclavaments vora el riu. I és que la Marxa de les Terres del Gaià és precisament una iniciativa per conèixer el territori, tant a nivell paisatgístic com de patrimoni.
L'última etapa, després de dormir a una casa de pagès de Salomó, s'agafaran les motxilles i s'anirà fins a Tamarit, amb dinar a la Riera de Gaià i pas per Altafulla.
Es pot participar de la Marxa completa o fer-la en trams, ja que és habitual que alguns caminants s’hi uneixin el cap de setmana.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla