Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
22 de març del 2022
La mostra 'Ranxets, la cuina a Torredembarra' celebra una nova edició el pròxim 3 d'abril
Enguany participen quatre restaurants de la vila, dues bodegues i els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola.
Torredembarra recupera enguany la mostra 'Ranxets, la cuina a Torredembarra'. La proposta es reprèn després de dos anys on la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a ajornar-la. La cita tindrà lloc el pròxim 3 d'abril, a partir de les 12h, als Jardins de Cal Bofill.

En aquesta edició hi prendran part quatre establiments de restauració de la vila, els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola, i dues bodegues, que oferiran degustacions de vins i caves de qualitat.

Seguint la línia del certamen, els participants mostraran en directe com elaboren els plats de ranxets, que es podran degustar a la mostra: arròs amb bacallà (Cal Silver), mandonguilles amb canana i sípia estofada amb allioli (La Xeriueta), Fideuejat amb tinta de sípia i allioli (Las Palmeras), Arrossejat amb gambetes i allioli (Òxid Restaurant), i bull a l'allipebre (Àlex Segú i Eloi Figuerola).

El preu d'una tapa acompanyada d'una beguda és de 3 euros. Els tiquets es podran adquirir els dies previs: el dijous 31 de març i el divendres 1 d'abril, de 9h a 14h, i dissabte 2 d'abril d'11h a 13.30h a l'Oficina de Turisme, al passeig Rafael Campalans, 10. També el mateix dia a l'envelat de Cal Bofill fins a exhaurir existències.

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l'abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.
És una generosa varietat de plats que van des d'escabetxos fins bull a l'all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

El nom de Ranxets ja s'ha convertit en una marca de la vila de Torredembarra, sobretot a partir de la publicació de l'obra homònima del Centre d'Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.
Social
Et recomanem
25a Fira de Nadal d'Altafulla
Del 13 al 15 de desembre a la plaça de l'Església
Programació sencera a: www.altafulla.cat
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla