14 de març del 2016
La muntanya de Sant Antoni d’Altafulla ja disposa de servei de restauració
La Parròquia va posar la proposta sobre la taula ara fa dos anys en el marc del conveni de conservació signat amb l’Ajuntament, que contemplava la rehabilitació de l’edifici i el condicionament de l’entorn
L’entorn de l’Ermita de Sant Antoni d’Altafulla ja disposa de zona de restauració. Mossèn Jaume Gené va anunciar la seva intenció, ara fa dos anys, d’habilitar-hi un espai que també permetés oferir una vessant gastronòmica a la muntanya de Sant Antoni, més enllà de la zona de lleure ja existent amb barbacoes i taules de pícnic.
El nou restaurant ja ha obert les seves portes. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha felicitat la iniciativa empresarial, i ha reconegut que serà “una bona manera de revitalitzar i dinamitzar l’espai”. Les tasques que ha dut a terme el consistori per fer possible aquesta obertura han passat per la renovació de la xarxa elèctrica i la xarxa d’aigua.
El projecte de conservació es va posar en marxa a finals del 2014, coincidint amb la celebració del 300 aniversari de l’Ermita, de la mà de l’Ajuntament i de l’Arquebisbat. El pla contemplava la rehabilitació de l’edifici i el condicionament de l’entorn. Des d’aleshores, s’han dut a terme diferents actuacions com són la pavimentació del camí de l’Ermita, emblanquinar les parets del temple, o la millora dels tancats dels diferents dipòsits. En aquests dos darrers anys, l’Ajuntament també ha senyalitzat els diferents camins, i ha realitzat anualment tasques de neteja amb la voluntat d’evitar incendis en una zona que, segons el batlle, “continua sent un gran desconegut per la gent del territori”.
Va ser l’any 1714 quan el pescador Baltasar Rabassa va donar part dels seus béns per a la construcció de l’edifici. El 13 de febrer d’aquell mateix any, signava amb l’alcalde la sessió dels terrenys per començar amb la construcció que veneraria a Sant Antoni. L’obra va finalitzar el 1717.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla