Notícies
09 de desembre del 2015
La museïtzació de les termes de mar d’Altafulla sincronitzarà l’època romana amb la Guerra Civil
L’Ajuntament començarà a redactar el projecte a principis del 2016, que també inclourà la conservació del búnquer
L’Ajuntament d’Altafulla començarà a redactar a principis del 2016 el projecte que ha de permetre museïtzar en un futur el jaciment de les termes de mar, a la platja del Fortí.
El passat mes d’abril es van iniciar els treballs de neteja a la zona, que van anar a càrrec dels alumnes del Programa de Transició al Treball (PTT) especialitzat en Vivers i Jardins de l’Escola de Formació Aldara.

La setmana passada el regidor de Cultura, Jordi Molinera, es va reunir amb els responsables d’una empresa especialitzada en el període de la Guerra Civil. I és que la intenció ara és que en el projecte també es tingui en compte la conservació del búnquer que hi ha en aquest mateix espai, i que, al mateix temps, pugui relacionar-se amb els búnquers de la Roca del Gaià i de Tamarit. Molinera ha explicat que la intenció és “sincronitzar les dues èpoques històriques”.

Més enllà de la recuperació de les termes de mar i de la divulgació del patrimoni romà del municipi, de cara a l’any vinent, des de l’Ajuntament també treballen per donar a conèixer més a fons la Vil·la Romana dels Munts. Unes propostes que estudien de forma conjunta amb el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) en el marc de la celebració del 15 anys de Tarraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat.

De fet, cadascuna de les actuacions es du a terme seguint les directrius dels tècnics del MNAT, i dels arquitectes especialitzats en arqueologia.

La voluntat del consistori és posar en valor i convertir les termes en un nou atractiu cultural, històric i turístic del municipi, fins el moment desconegut per la majoria de vilatans i turistes.
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla