07 de desembre del 2018
La Nou de Gaià i Salomó celebren aquest cap de setmana la Festa de l’Oli Nou
La collita d’aquest any és de qualitat, però es produiran menys litres, cosa que farà encarir el preu
Aquest dissabte, 8 de desembre, la Nou de Gaià celebrarà la 9a Festa de l’Oli novell a les instal•lacions de la Cooperativa Agrícola Verge de les Neus.
L’esmorzar començarà a dos quarts de deu del matí i, a un preu de 5 euros es podrà degustar un plat de fesols amb llonganissa i cansalada, pa torrat amb oli novell DO Siurana, tot plegat regat amb vi de la Cooperativa de la Nou.
Un acte que ja és tradicional en el calendari del Baix Gaià, com ha explicat Carles Rovira, president de la Cooperativa Agrícola Verge de les Neus de la Nou, i que permetrà tastar l’”elixir daurat” d’aquest any.
A més, enguany la Festa de la Nou no coincideix amb la de Salomó, una de les altres festes reconegudes del Baix Gaià per donar la benvinguda a l’oli nou, i que es farà diumenge.
Per això, el president de la Cooperativa de la Nou, Carles Rovira, preveu superar en aquesta edició les 200 persones que cada any participen a l’esmorzar de la Nou.
Com és tradicional, el cafè i les postres aniran a càrrec de l’AFA de l’Escola Les Codinetes.
A més, el mateix dia els visitants podran aprofitar per donar un tomb pel 8è Mercat del trasto de la Nou, que es farà durant tot el matí a les portes de la Cooperativa, una iniciativa en què els veïns i veïnes vendran articles de segona mà per recollir fons per La Marató.
El president de la Cooperativa Agrícola de la Nou, Carles Rovira, ha explicat com ha estat aquesta temporada, amb una producció de qualitat però amb menys oli, cosa que farà encarir el preu. La Nou produeix cada any de 20 a 25 mil litres d’oli, i enguany no es superaran els 15 mil litres.
A Salomó, l’esmorzar i Festa de l’Oli Nou es farà diumenge, 9 de desembre i enguany arriba a la desena edició. L’escenari serà la Cooperativa Agrícola a partir de dos quarts de deu del matí, Es servirà un esmorzar amb pa torrat, llonganissa, cansalada o arengada i l’oli d’oliva Els Vergerars.
Carles Rovira, Cooperativa Agrícola Verge de les Neus
Carles Rovira, Cooperativa Agrícola Verge de les Neus
Carles Rovira, Cooperativa Agrícola Verge de les Neus