10 d'agost del 2017
La passejada etnogràfica de la platja al Castell rep una bona resposta de participants
El conte de la “Mediterrània: Àfrica, Àsia i Europa”, a càrrec d’Imma Pujol, és la proposta d’aquesta tarda a la Bibliomar
El conte de la “Mediterrània: Àfrica, Àsia i Europa”, que anirà a càrrec de la contacontes Imma Pujol, centrarà aquesta tarda l’activitat del cicle “Som mediterranis, som cultura i esport”, que organitza Tarragona 2018, mitjançant la seva agent dinamitzadora al municipi, Maria Jesús Ortega, i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, a través de la Bibliomar. L’activitat tindrà lloc avui, a les 18:30h, al Parc Voramar d’Altafulla, com és habitual.
Ho farà després de l’èxit de públic que va tenir precisament l’activitat d’ahir amb la proposta de passejar etnogràficament des de la platja fins al Castell a través dels voluntaris i voluntàries del Museu Etnogràfic, que, en aquesta ocasió, van ser els altafullencs Narcís Carulla i Marga Badia. Carulla va desgranar en el magazín d’estiu “Carrer Major” d’aquesta casa, el recorregut que tenien previst fer per descobrir els racons més etnogràfics d’Altafulla.
La passejada havia d'acabar al mateix Museu Etnogràfic, situat a la Pallissa de l’Era del Senyor, tal com van proposar els mateixos voluntaris amb l’objectiu de donar a conèixer als visitants aquest indret que recull la història de la vida rural del municipi, però la pluja, ho va impedir, així com tampoc van poder arribar fins al Castell, i sí, fins als safareigs municipals. Marga Badia va assegurar que, tot i la bona resposta de visitants que rep el museu durant tot l’any, “el públic de la platja és el que costa més que s’hi apropi”.
Preguntats per la valoració que en fan dels visitants, asseguren que “és molt bona”, però que els agradaria que es fes més publicitat d’aquest espai. Des de fa uns mesos, recullen les opinions dels visitants en un llibre de visites i la resposta és molt positiva.
El Museu Etnogràfic d’Altafulla compta amb diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats pel veí d’Altafulla i artesà, Salvador Gatell, l’any 2008. S’hi poden trobar unes 1.000 peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’objectes i elements, des dels més curiosos fins als més quotidians, del món de la pagesia. Des d’una sínia de sang a la tradicional aixada, són algunes de les joies que s’hi apleguen.
Narcís Carulla, voluntari responsable del Museu Etnogràfic.
Mara Badia, voluntaria responsable del Museu Etnogràfic
Mara Badia, voluntaria responsable del Museu Etnogràfic