Notícies
Foto: Plataforma d'afectats per les inundacions de Baix a Mar
18 de setembre del 2023
La platja d'Altafulla torna a patir
El temporal de divendres s'endú novament sorra, descalça accessos del passeig i nega carrers de Baix a Mar
L'alerta del pla INUNCAT de Protecció Civil ja advertia que les pluges podien ser intenses aquest passat divendres al litoral català i així ho van ser, amb conseqüències malauradament habituals a Altafulla. Novament, el mar es va endur la sorra i va deixar a la vista les roques i l'entramat del forjat dels accessos centrals del passeig de Botigues de Mar. L'aigua va arribar de dins el mar i també de l'interior, amb el recorregut intern des dalt Sant Antoni i també des de Torredembarra.

L'aigua va córrer per sota el pont de la via del tren i va negar carrers de Baix a Mar com la Via Augusta i Jaume I, els més afectats quan hi ha un episodi d'aquestes característiques. Els veïns de la zona, un cop més, denuncien la situació i asseguren que els hi provoca "angoixa i por" cada cop que s'anuncien pluges a Altafulla, com ha relatat en aquesta emissora una de les portaveus de la Plataforma d'afectats per les inundacions de Baix a Mar, Núria Pijuan.

Pijuan lamenta que "en un any no s'ha fet res", en referència als aiguats de Santa Tecla del 2022 tot i que celebra que l'Ajuntament d'Altafulla s'hagi compromès a fer actuacions a la xarxa de Baix a Mar aquesta tardor.

Per la seva banda el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ha explicat que "la neteja dels embornals i del canal de la rasa, feta fa uns dies, va permetre una millor evacuació de l'aigua", tot i que la intensitat dels 70l/m2 va provocar l'acumulació d'un pam d'aigua en aquests carrers del barri marítim.

Igualment assenyala que el consistori, juntament amb Aigües d'Altafulla, treballa per realitzar millores en aquest àmbit com ara canalitzar embornals i crear-ne algun de nou.

Malgrat que la neteja del canal va impedir que baixessin canyes i restes vegetals pel canal i que s'obstruís la sortida de l'aigua, des de la Plataforma apunten també a la rotonda d'accés a Baix a Mar, la dels càmpings, com "un punt negre que caldria eliminar" perquè contribueix a acumular aigua a la zona. De la mateixa manera, assenyalen que "la comporta del canal tampoc té cap sentit" perquè són els mateixos veïns o els responsables dels càmpings els que l'han d'obrir perquè l'aigua flueixi.
Núria Pijuan, portaveu de la Plataforma d'afectats per les inundacions de Baix a Mar
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla