Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 d'abril del 2024
La Policia Local d'Altafulla potencia la seva tasca comunitària i de proximitat gràcies a l'obertura de la nova comissaria dels Mossos
L'establiment del cos català al territori també agilitzarà els trasllats de detinguts i optimitzarà la gestió dels recursos municipals
Més enllà dels beneficis generals per al conjunt de la ciutadania que comporta tenir una comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra, el nou equipament representa també alguns canvis i millores concretes pel que fa al dia a dia dels qui treballen en la seguretat de les nostres viles. És el cas de la Policia Local d'Altafulla, que veurà com la seguretat ciutadana recau amb més força en el cos policial català, mentre que els agents locals podran dedicar-se a fer una tasca més comunitària i de proximitat. És un dels aspectes destacats de la implantació de la comissaria al Baix Gaià, com explica el sergent de la Policia Local d'Altafulla, Jordi Gil.

La presència d'agents al carrer és bàsica per una policia local com la d'Altafulla, que sovint havia d'atendre tasques que li impedien ser tan visibles com seria desitjable, per exemple havent d'anar a traslladar una persona detinguda a les dependències dels Mossos al Vendrell. Això comportava una despesa de temps i d'efectius notable, sobretot a l'estiu, amb més volum de feina i, també, més volum de trànsit a la carretera, com recorda Gil.

El sergent de la Policia Local d'Altafulla és conscient que hi haurà ocasions en què els trasllats al Vendrell s'hauran de continuar gestionant des del cos local, ja que en moments àlgids de feina és possible que des de Torredembarra no es pugui donar resposta a aquesta gestió. Confia, però, que a poc a poc la dotació d'agents a la nova comissaria vagi creixent i es puguin consolidar les noves dinàmiques de treball. També pel que fa a la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, Gil ha explicat que es realitzen reunions setmanals de coordinació i ja s'han implantat els controls periòdics a zones especialment susceptibles en matèria de seguretat, com ara la zona comercial.
Jordi Gil, sergent de la Policia Local d'Altafulla
Jordi Gil, sergent de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla